Zaterdag 7 oktober speelt S.V. ’t Harde zijn derde competitiewedstrijd tegen V.V. ‘s Heerenbroek uit het gelijknamige ‘s Heerenbroek. Beide ploegen werden afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse en spelen nu hun eerste wedstrijd tegen elkaar op 3e klasse niveau. Scheidsrechter Akkus zal om 14.30 uur laten aftrappen op het hoofdveld van Sportpark Schenk.

S.V. ’t Harde heeft nog niet verloren sinds ze zijn teruggekeerd in de 3e klasse. De eerste wedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Dieze West en afgelopen week ging in de laatste paar minuten een voorsprong verloren en werd er 2-2 gelijk gespeeld tegen VSCO uit Oosterwolde. De mannen van René van ’t Goor zullen er vandaag op gebrand zijn om de eerste overwinning van dit seizoen te bewerkstellingen.

‘s Heerenbroek is een oude bekende, de afgelopen jaren werd er met regelmaat in de 4e klasse tegen elkaar gespeeld. Het afgelopen seizoen speelde ’s Heerenbroek in een andere 4e klasse en werd net als S.V. ’t Harde kampioen. Nu het feestgedruis geheel is afgelopen en het nieuwe seizoen alweer volop is begonnen, kun je zeggen dat ’s Heerenbroek goed gestart is. De volgende ronde van de bekercompetitie is behaald en tegen EFC ’58 werd de eerste overwinning in de 3e klasse ooit behaald. Vorige week werd er wel met grote cijfers verloren van VIOS Vaassen. Maar door de eerste overwinning staat ’s Heerenbroek met 1 punt boven S.V. ’t Harde op de ranglijst. Al met al staat er weer een spannende wedstrijd op het programma, waar beide teams de punten willen pakken om zo de doelstelling voor dit seizoen te halen, namelijk lijfsbehoud in de 3e klasse.

Vanaf deze plek willen wij een ieder een fijne en sportieve wedstrijd toewensten. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven. Ook geen knalvuurwerk en rookbommen meenemen en afsteken op het sportpark. Dit om zo onnodige boetes te voorkomen.

Historie S.V. ’t Harde – ‘s Heerenbroek

Competitie, 2x gewonnen, 1x verlies:

2021 – 2022       3 – 0       Jelle van ’t Hul, Menno van ’t Hul, Stefan Marsman

2019 – 2020       0 – 1      

2017 – 2018       2 – 1       Dinand Dekker, Bram van der Worp

Oefenwedstrijd, 1x gewonnen, 1x gelijkspel:

2022 – 2023       2 – 2      Stefan Marsman, e.d.

2015 – 2016       5 – 4       Arjan Kwakkel 2x, Menno van ’t Hul, Arno Leusink, e.d.