Op de 2e speeldag stond de er een derby op het programma. S.V. ’t Harde moest aantreden in Oosterwolde tegen de plaatselijke VSCO ’61. Met een vrijwel complete selectie waren de Hardenezen naar Oosterwolde gefietst. Alleen Hielke van Schoten ontbrak en Luuk Struik zat met een lichte blessure op de bank.

De intenties van VSCO waren duidelijk in het begin, vroeg druk zetten en zorgen dat er fouten in de defensie van S.V. ‘t Harde gemaakt werden, om zo tot scoren te komen. Deze storm ging na een minuut of 10 over. Daarna nam S.V. ’t Harde meer het heft in handen en kwam het voetballend beter voor de dag. Op het middenveld werd de slag gewonnen en er kwamen kansen voor de groen-witten.

Toch was het weer een standaardsituatie waaruit het eerste doelpunt van S.V. ’t Harde viel. Een vrije trap werd mooi door Pascal van Hulsteijn voor het doel gedraaid en wie anders dan Stan Timmers weet uiteindelijk de bal erin te tikken. Een mooie 0-1 voorsprong in Oosterwolde. Een stand die ook de ruststand was.

In de 2e helft waren het wederom “de kanaries” die volop druk gingen zetten, maar al spoedig viel er een doelpunt, maar dan aan de andere zijde. Vanuit een cornerbal maakte de andere verdediger Sam van Norel met een kopbal 0-2. Deze ruime voorsprong was van korte duur, een minuut later wist Hans van Renselaar namens VSCO 1-2 te scoren. Ook dit doelpunt kwam vanuit een corner en werd prima binnengekopt.

Daarna ontspon zich een open wedstrijd, VSCO bleef drukken en liet veel ruimtes achterin open. De aanvallers van S.V. ’t Harde slaagden er niet in om dit uit te spelen. Zolang de marge maar 1 doelpunt is, dan is de kans op averij natuurlijk steeds aanwezig. Elk foutje, gemaakt door wie dan ook, kan fataal zijn.

Dit foutje werd ditmaal niet door de spelers gemaakt, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg VSCO een penalty mee en deze mogelijkheid werd verzilverd door Jan van den Oever.

Zuur om zo op het laatst een overwinning te verspelen, maar de focus zal weer naar volgende week moeten. Dan staat er een thuiswedstrijd tegen ’s Heerenbroek op het programma. Aanvang is om 14.30 uur en zal gespeeld worden op sportpark Schenk.