Elk jaar op Hemelvaartsdag organiseert Supportersvereniging Groen-Wit, de supportersvereniging van voetbalvereniging S.V. ’t Harde, haar jaarlijkse vlooienmarkt. Deze markt is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vlooienmarkt van de Veluwe. De entree bedraagt €3,-

Aanmelden voor de markt?
Vul het webformulier reserveren standplaats Hemelvaartsmarkt in. U ontvangt dan een email met daarin alle gegevens voor aanmelding en betaling.

Kosten:

Type plekPrijsOpmerking
Marktkraam met zeil€ 37,50per kraam
Geen marktkraam maar meters€ 8,00prijs per meter, minimaal 4 meter afnemen

Over de definitieve plaats op de markt kan niet gecorrespondeerd worden. De organisatie doet zijn uiterste best om aan alle wensen te voldoen.

De verkoop van eten en/of drinkenswaren is niet toegestaan tenzij anders is afgesproken met de organisatie.

Aanmelden voor de markt?
Vul het webformulier reserveren standplaats Hemelvaartsmarkt in.

Wanneer?
Elk jaar op Hemelvaartsdag van 7:00 tot 17:00.

Waar?
Net zoals altijd wordt de markt op en rondom het sportpark van SV ‘t Harde georganiseerd. Het adres is:
Sportpark Schenk
Bovenweg 8
8084 PB
‘t Harde.

Parkeren op de aangewezen plaatsen is in ruime mate aanwezig.

Organisatie
Het organiseren van de jaarlijkse vlooienmarkt is een hele klus waar de supportersvereniging haar handen vol aan heeft. Al in december worden de uitnodigingen voor de markt naar de standhouders, die in ons bestand staan, verstuurd. Dat betekent circa 300 brieven maken en versturen. De eerste reacties komen snel daarna bij ons binnen. Eind februari is de markt dan voor 80% volgeboekt.

Het aanvragen van de benodigde vergunning bij de gemeente is dan inmiddels gedaan. De gemeente stelt aan het verlenen van de benodigde vergunning nogal wat eisen. Zo moet er o.a. een kramenplan komen en moet er met de brandweer diverse zaken worden doorgenomen. Ook moeten wij er zorg voor dragen dat er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is en dat er diverse wegen worden afgezet met borden, schrik- en dranghekken.

Eind maart is de markt volgeboekt en kunnen wij beginnen met het uitleggen van de markt. Dat betekent dat alles op schaal wordt uitgelegd tot op de centimeter nauwkeurig. Nu weten wij waar alle standhouders komen te staan, en kunnen wij eventueel nog enkele plaatsen aannemen.Dit is het zogenaamde kramenplan, een plattegrond van de markt.

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers is deze markt voor de bestuursleden van de supportersvereniging niet te organiseren, het is dus een zeer goede zaak dat er elk jaar weer vele vrijwilligers klaar staan om ons te helpen. Denk hierbij o.a. aan plaatsen van verkeersborden en dranghekken, controleposten bij de entree, zgn. fietsers die de standhouders naar hun plek verwijzen, pakeerhulpen en hulp bij het opruimen na de markt. Al deze mensen krijgen van ons een uitnodiging. Voor sommige taken moet er daarna een schema worden gemaakt.

Het uitzetten van de markt op de wegen doen wij met verf, zodat wij bij het plaatsen van de kramen precies kunnen zien waar alles moet komen te staan. Ondertussen is de secretaris druk met het maken van publiciteit voor de markt. Dit gaat ondermeer via de kranten, kabelkrant, vakbladen voor standhouders, aanplakken van affiches op campings en bungalowparken etc. Nu komen er nog vele reacties van standhouders die op de markt willen staan, helaas worden zij allen teleurgesteld.

De voorbereiding
In de week van de markt begint het echt druk te worden. Het voetbalveld moet worden uitgezet met nummering zodat wij weten waar de kramen moeten staan. Alle benodigde spullen voor de markt worden gecontroleerd; zaklantaarns, priklichten, portofoons etc.

Woensdag voor de markt beginnen wij aan een verblijf van 36 uur aanwezigheid op het sportpark. Wegen afzetten met borden, hekken en lint, bewegwijzering in de gehele omtrek, borden voor parkeren plaatsen etc. Tegen de avond komt de firma Zegers voor het plaatsen van de kramen. Dit gaat in rap tempo met drie ploegen tegelijk. Daarna volgt een uitgebreide controle of alle kramen op de juiste plaats staan. De eerste standhouders zijn dan al aanwezig om hun handel vast op de kraam te plaatsen. In de nachtelijke uurtjes volgt er diverse malen een rondgang over de markt en smeren wij 250 broodjes voor de vrijwilligers. Rond 03.00 uur komen de eerste auto’s met aanhangwagen op de markt aangereden, dit zijn de fanatieke standhouders die graag als eerste willen staan. Rond 05.00 uur is het een drukte van belang, de fietsers proberen in rap tempo alle standhouders naar de juiste plek te loodsen. Dit gaat niet altijd zonder horten of stoten maar uiteindelijk staat zo rond 08.00 uur iedereen op zijn plaats.

De markt
Even rust en tijd voor een bak koffie met een broodje. Tijdens de markt zijn wij aanspreekpunt voor de bezoekers en de standhouders en wij staan altijd op scherp in geval van de nodige calamiteiten. Tegen het einde van de markt is het zaak er op toe te zien dat de standhouders alle niet verkochte waar weer mee naar huis nemen. Dan volgt het opruimen van de kramen en de nodige containers afval. De jeugd komt ons helpen bij het opruimen van papier en diverse andere zaken. Om 20.00 uur is er niet meer te zien dat er een markt op het sportpark is geweest. Moe maar zeer voldaan is het tijd om wat te eten en een biertje te drinken.

Deze markt wordt nu sinds 1988 georganiseerd en is niet meer weg te denken bij de sv ‘t Harde. De markt stelt de supportersvereniging in staat om de sv ‘t Harde materieel en financieel te steunen, waarbij ook een belangrijk deel voor de jeugd gereserveerd wordt. De supportersvereniging is zeer tevreden over de samenwerking met de sv ‘t Harde. Tijdens de markt staan wij er als man achter en daardoor is het mogelijk om een markt met een omvang van zo’n 15 duizend bezoekers tot in de puntjes te organiseren.