De KNVB heeft voor seizoen 2023-2024 de regelgeving omtrent de officiële wedstrijden aangescherpt. Afgelopen week heeft S.V. ’t Harde de gevolgen hiervan al ondervonden.

Al jaren mag er geen alcohol en glaswerk meegenomen worden vanuit de kantine langs de velden tijdens officiële wedstrijden van de KNVB. Dit mag niet op ons eigen sportpark, maar uiteraard ook niet als je bezoeker bent bij een uitwedstrijd op een ander sportpark. Toch zien wij het met regelmaat gebeuren dat leden en supporters van S.V. ’t Harde dit doen. Afgelopen zaterdag is het ook geconstateerd door een waarnemer van de KNVB bij de wedstrijd S.V. ’t Harde – Dieze West.

Hetzelfde geldt voor de regelgeving voor wat betreft vuurwerk. Knalvuurwerk was altijd al verboden en dit is uiteraard nog steeds zo. Waar de afgelopen seizoenen fakkels en rookbommen nog gedoogd werden, is het vanaf dit seizoen ook verboden om voor, tijdens en na de wedstrijd met fakkels en rookbommen langs het veld te staan.

Afgelopen zaterdag was er voorwerk voorafgaand aan de wedstrijd, hiervoor moeten wij ons nu ook verantwoorden bij de KNVB.

Daarom vanaf deze zijde onze oproep om geen vuurwerk af te steken tijdens de wedstrijden van S.V. ’t Harde. Zowel niet bij uit- als bij thuiswedstrijden! Neem ook geen glaswerk en alcohol mee langs de lijnen. Zo benadeel je je eigen vereniging, want de KNVB let hier strak op. Voorkom zo onnodige boetes, of in het ergste geval puntenaftrek van desbetreffende team.

Voor sfeeracties zijn wij nu aan het kijken naar alternatieven.

Bestuur S.V. ’t Harde