S.V. ’t Harde heeft 3 punten meegenomen uit Apeldoorn. Er werd met 2-3 gewonnen van ZVV ’56. Vooraf was het gissen wat de kracht van ZVV ’56 was, vorige week hadden zij in de derby 3 punten meegenomen bij koploper Apeldoornse Boys. Een mooie prestatie van ZVV ’56 en gelijk een mooie waarschuwing voor S.V. ’t Harde om goed en scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Dat S.V. ’t Harde goed uit de startblokken kwam, was al snel duidelijk. Uit de eerste de beste corner kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Menno van ’t Hul. Menno bedacht zich niet en scoorde na 1 minuut voetbal met een prachtig afstandsschot 0-1. Een mooi begin van de wedstrijd.

ZVV ’56 was zeker overdonderd door deze start van S.V. ’t Harde. Eigenlijk heeft S.V. ’t Harde de hele 1e helft gedomineerd. Vele mooie aanvallen werden er opgezet, waarvan er voor rust nog 2 kansen benut werden. Henkie Elskamp en Stefan Marsman wisten beiden het net te vinden.

Met een ruststand van 0-3 ging een ieder ervan uit dat de 2e helft rustig uitgespeeld kon worden en wellicht de voorsprong uitgebouwd kon worden. Maar dit alles bleek niet waar. ZVV ’56 ging onbevangen voetballen en zocht ook nadrukkelijk de aanval. Na 4 minuten spelen werd er balverlies geleden op het middenveld door S.V. ‘t Harde en kon Wahid Hashimi op weg naar het doel van S.V. ’t Harde. Na een mooie pass op Jim Florentinus wist hij doelman Marc van de Streek te verschalken en werd de stand 1-3. Daarna golfde de wedstrijd wat meer op en neer. Beide ploegen kregen diverse kansen, totdat een kwartier voor tijd Joop Schildkamp namens de thuisploeg 2-3 op het scorebord zette.

In een spannende laatste kwartier had S.V. ’t Harde nog diverse kansen op 2-4, maar ook ZVV ’56 kwam soms nog gevaarlijk op de helft van de “Groen-Witten. Gelukkig voor eenieder die S.V. ’t Harde een warm hart toedraagt, bleef het na 90 minuten spelen 2-3 en blijft S.V. ’t Harde koploper in de 4e klasse D.

De komende 2 weken heeft S.V. ’t Harde geen competitieverplichtingen. Op 6 mei wordt er wel geoefend thuis tegen VIOS Vaassen. Mede titelkandidaten Apeldoornse Boys en VEVO spelen beiden wel aankomende zaterdag. Voorlopig kan S.V. ’t Harde rustig in de wachtkamer blijven en toewerken naar de laatste 2 competitiewedstrijden op 13 mei uit tegen SEH en 20 mei thuis tegen Noord Veluwe Boys.