S.V. ’t Harde heeft op de laatste speelronde voor de winterstop goede zaken gedaan. SEH uit Heerde werd met 2-0 verslagen op Sportpark Schenk. Onder prachtige winterse omstandigheden werd het natuurgras hoofdveld goedgekeurd door de scheidsrechter van dienst, de heer Haarman. Alles was in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd in het werk gesteld om op het hoofdveld te kunnen spelen, tot en met het vervroegen van aanvangstijd, omdat het hoofdveld geen lichtmasten heeft en het medio december al vroeg donker is.

De wedstrijd begon wat onwennig, een ieder moest wennen aan de winterse omstandigheden. Al snel bleek dat S.V. ’t Harde zich prettig voelde onder deze omstandigheden en het doel van SEH werd veelvuldig opgezocht. Een paar kleine kansen werden er gecreëerd, maar het leverde nog geen doelpunten op. Na 10 minuten spelen was het SEH dat het initiatief naar zich toe trok, maar door onnauwkeurigheid van de voorwaartsen van SEH en het goed ingrijpen van keeper Sander van der Groef, bleef de stand op 0-0 staan.

Na een half uur spelen was er een mooie kopkans voor Rick Zanting, maar hij kopte de bal net niet goed genoeg. De bal kwam naast het doel terecht. Een paar minuten later was het dan alsnog raak. Hielke van schoten gaf een mooie bal in de diepte naar Henk Elskamp, zijn voorzet voor het doel van SEH zorgt voor verwarring, waardoor een SEH speler de bal achter zijn eigen keeper tikt.

Met een ruststand van 1-0 ging een ieder zich lekker opwarmen en zich klaarmaken voor de 2e helft. Het spelbeeld golfde op en neer, zonder dat beide teams echt gevaarlijk werden. Maar na een kwartier spelen werden er 2 overtredingen achter elkaar gemaakt, waarbij de laatste overtreding op Henk Elskamp bestraft werd door de scheidsrechter met een vrije trap. Pascal van Hulsteijn weet deze vrije trap mooi en hoog voor het doel te brengen, waardoor de opgekomen Stan Timmers net als vorige week met een kopbal wist te scoren. Een 2-0 voorsprong, die uiteindelijk niet meer werd weggegeven in het laatste half uur van de wedstrijd door een voor elkaar knokkend elftal van hoofdtrainer René van ’t Goor. Een prima teamprestatie!

Door het gelijke spel van VEVO, weet S.V. ’t Harde de 2e plek positie te veroveren en heeft nog 2 punten achterstand op de koploper Apeldoornse Boys. De verdere jacht op de koppositie moet in 2023 gaan plaatsvinden, want vanaf heden is er een welverdiende winterstop. Vanaf 14 januari wordt er elke zaterdag geoefend tegen achtereenvolgens: ’s Heerenbroek (14e thuis), Zalk (21ste  thuis) & Wilsum (28ste uit), waarna op 4 februari de eerste competitiewedstrijd thuis tegen de Veluwse Boys uit Garderen op het programma staat.

Foto’s zijn gemaakt door Annemiek Jolink.