Na slechts één jaar in de 3e klasse vertoeft te hebben, degradeert S.V. ‘t Harde naar de 4e klasse. V.V. Drienerlo was met 0-2 te sterk voor de Hardenezen.

Het was een raar seizoen voor S.V. ‘t Harde. De start in de 3e klasse was aardig. Er werd veel gelijkgespeeld, nipt verloren en af en toe gewonnen. Na de winterstop brak een goede periode aan, zo goed zelfs dat de 2e periode behaald werd. Er moest wel bij de eerste 9 van de competitie geëindigd worden om met de nacompetitie voor promotie mee te doen.

Na deze periode werd het spel en de uitslagen wisselvallig. Er waren diverse kansen om klassenbehoud veilig te stellen. Telkens ging het mis op de beslissende momenten. Zo mis dat er uiteindelijk niet in de nacompetitie voor promotie meegedaan moest worden, maar voor degradatie.

De eerste de beste wedstrijd in de nacompetitie tegen V.V. Drienerlo ging het mis op sportpark Schenk. De wedstrijd begon nog aardig voor de ploeg van René van ‘t Goor, na een kwartier spelen, ging Luuk Struik ervandoor en zijn inzet belande op de paal.

Daarna kwamen er kansen voor de gasten uit Enschede. Halverwege de 1e helft scoorden zij 0-1. In deze fase was S.V. ‘t Harde het behoorlijk kwijt. Het middenveld was voor de tukkers en er werden diverse kansen gecreëerd. Ruststand bleef uiteindelijk 0-1.

Na rust kwam S.V. ‘t Harde beter uit de startblokken, maar er leek een soort van gelatenheid over de ploeg te zitten. De echte overtuiging ontbrak. Toen Drienerlo er 0-2 van maakte 10 minuten voor tijd was het definitief afgelopen.

S.V. ‘t Harde speelt volgend seizoen weer in de 4e klasse.

De foto’s zijn gemaakt door Paul Berkhout