S.V. ’t Harde verliest met 1-2 van EFC ’58. Voor de ploeg uit Ermelo was dit de eerste overwinning van het seizoen. De laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie verliep desastreus voor de Hardenezen. Het tij leek op tijd gekeerd met een mooie overwinning vorige week in en tegen V.V. Hattem. Hierdoor kon S.V. ‘t Harde bij thuiswinst tegen EFC ’58 en gunstige uitslagen op andere velden zich veilig spelen in de 3e klasse C. Dit alles liep dus duidelijk anders.

De eerste helft gaf het beeld al duidelijk weer. S.V. ’t Harde wilde aanvallen, alleen was het onmachtig. Aanvallen stranden door onzuivere passing of onnauwkeurige voorzetten. Echte grote kansen bleven uit. EFC ’58 wist daarentegen met regelmaat gevaarlijk te counteren en gaf een duidelijk signaal af dat ze voor de punten naar ’t Harde gekomen waren.

5 Minuten voor rust scoorden de Ermeloërs de 0-1, dit door slordig uitverdedigen en het niet goed dekken, wist Nathan Brandwagt de bal achter keeper Marc van der Streek te plaatsen.

Na rust kwam S.V. ’t Harde beter uit de startblokken, er werd druk gezet en de passing was nauwkeuriger. Met een mooi genomen vrije trap door Christiaan Palm werd de bal via een been van een speler van EFC ’58 in eigen doel geplaatst. Deze gelijkmaker leek de ommekeer te zijn. Daarna kwamen er diverse kansen voor de thuisploeg, alleen werden deze niet verzilverd. EFC ’58 ging in deze periode ook vertragen, veel liggen en tijdrekken. Dit had duidelijk zijn effect. S.V. ’t Harde ging zich steeds meer bezighouden met randzaken, dit kwam het voetbal niet ten goede.

EFC ’58 rook bloed en bracht Ahmed Alkhamesi in het veld. Hij wist een aantal keer gevaarlijk uit te breken. Eén van deze uitvallen bracht Ahmed in het strafschopgebied van S.V. ’t Harde en Stan Timmers kon alleen via een overtreding Ahmed stoppen. Een terecht gegeven strafschop, die ook nog eens onberispelijk werd ingeschoten door Ahmed Alkhamesi.

Deze klap kwam S.V. ’t Harde niet meer te boven en zo bleef de thuisploeg met lege handen achter.

Door de gunstige uitslagen op de andere velden heeft S.V. ’t Harde alles nog wel in eigen hand. Alleen zal er aankomende zaterdag gewonnen moeten worden in Vaassen tegen de ploeg in vorm VIOS. VIOS Vaassen kan wellicht de 3e periode winnen en zal volle bak gaan deze wedstrijd. Aan de spelers en staf van S.V. ’t Harde om hier een passend antwoord op te hebben. Hierbij is alle support nodig, daarom een oproep aan iedereen die S.V. ’t Harde een warm hart toedraagt om af te reizen naar Vaassen en de ploeg positief te steunen.

De foto’s zijn gemaakt door Pauk Berkhout.