Rondom Hemelvaartsdag wordt er elk jaar een internationaal jeugdtoernooi gespeeld op de velden van WZC, Hatto Heim en V.V. Hattem. De finales zijn om 16.00 uur afgelopen en dan zijn de accommodaties weer gereed voor de overige wedstrijden. Gezien de zomerse weersomstandigheden was het niet verkeerd om zo om 18.00 uur te starten tegen V.V. Hattem.

De wedstrijd begon gelijkmatig op het prachtig gelegen hoofdveld van de thuisploeg. Toch waren het de gasten die de eerste kansen lieten optekenen. Luuk Struik had het vizier nog niet helemaal scherp en Henk Elskamp kreeg na 5 minuten spelen een prachtige kans op de 0-1. Daarna was het de thuisploeg die het initiatief naar zich toe trok. Wat gevaarlijke acties voor de goed keepende Marc van de Streek werden gepareerd. In de 12e minuut leek het toch raak, de spits van Hattem ronde een aanval goed af, maar deze doelpunt werd door scheidsrechter Van der Zwan afgekeurd. Zo bleef de stand op 0-0 staan, dit was ook tevens de ruststand.

Na rust begon Hattem steeds meer de aanval te zoeken, alleen werden ze niet echt gevaarlijk. S.V. ’t Harde prikte in de omschakeling steeds meer door de defensie van Hattem. In de 57ste minuut was het Sam van Norel die “Good-old” Henkie Elskamp via de rechterflank op avontuur stuurde. Henk behield het overzicht en bereikte Quinten Turubassa, die de bal gelijk doorspeelde op Luuk Struik. Luuk wist met een paar prachtige sleepbewegingen de keeper te passeren en zo S.V. ’t Harde op een 0-1 voorsprong te zetten.

De thuisploeg ging gelijk weer op jacht naar de gelijkmaker, maar de Hardenezen manifesteerden zich als een echte vechtmachine. Om elke vierkante meter werd er gestreden. Niet gek dat de vermoeidheid er steeds meer begin in te sluipen. Door diverse wissels toe te passen bleef S.V. ’t Harde overeind. Sterker nog, een kleine 10 minuten voor het eindsignaal werd nu Quinten op links weggestuurd door aanvoerder Christiaan Palm. Middels een kluts kwam de bal voor de voeten van Luuk Struik. Luuk ronde koelbloedig af en zo werd de eindsignaal bereikt met een 0-2 voorsprong.

Door de uitslagen op de andere velden steeg S.V. ’t Harde naar de 9e positie en komt 2 wedstrijden voor het einde van het seizoen klassebehoud steeds meer in zicht. Om deze doelstelling te behalen, zal er aankomende zaterdag gewonnen moeten worden van EFC ’58 uit Ermelo. De thuiswedstrijd op Sportpark Schenk zal om 14.30 uur beginnen op het prachtige hoofdveld van S.V. ’t Harde.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink