S.V. ’t Harde wint met 3-2 van ZAC uit Zwolle en wint daarmee voor de 5e keer op rij. Deze serie zorgt er zelfs voor dat S.V. ’t Harde bovenaan staat in de 2e periode. Alleen moet OWIOS nog een wedstrijd inhalen en kan nog boven de Hardenezen komen. Een mooie bijkomstigheid deze kans op de 2e periode, maar handhaving is en blijft de doelstelling!

Nu terug naar de wedstrijd, ZAC kampt al een tijdje met een blessuregolf en laat de laatste weken wat steken liggen. Trainer René van ‘t Goor hamerde vooraf erop om gelijk druk te zetten en zo op een vroege voorsprong te komen tegen de Zwollenaren. Dit lukte wonderwel ook nog eens. ZAC mocht de aftrap nemen en speelde de bal 10 seconden rond, toen onderschepte Stefan Marsman de bal en die lanceerde Luuk Struik. Luuk legde de bal opzij en Quinten Turubassa scoorde binnen 20 seconden 1-0.

Een droomstart en het publiek ging er eens goed voor zitten of staan. S.V. ’t Harde bleef druk houden en ZAC kon niet in zijn spel komen. Een paar minuten later was het weer raak, Menno van ’t Hul wist vanuit het middenveld wederom Luuk Struik te lanceren. Luuk omspeelde de verdediger en kon daarna de keeper verschalken, 2-0 na nog geen 5 minuten spelen.

De thuisploeg bleef drukzetten, alleen was dit niet vol te houden en ZAC kwam steeds meer in het spel. De Zwollenaren hebben een goed voetballende ploeg en etaleerden dit ook diverse keren. Er kwamen steeds meer kansen en de groen-witte verdedigers moesten steeds vaker aan de noodrem trekken. Na één van deze overtredingen op zo’n 20 meter van het doel wist ZAC de vrije trap te verzilveren. 2-1 door Joey Groen en dit was tevens de ruststand.

Na rust was het ZAC die erg goed uit de kleedkamer kwam, vele supporters zaten nog in de kantine toen de Zwollenaren de gelijkmaker wisten te maken uit een corner, 2-2 en alles lag weer open voor de 2e helft.

Er ontspon zich een slijtageslag op het veld, beide ploegen wilden winnen en vielen met de beste intenties aan. Alleen was het allemaal niet meer zo fraai als in de eerste 45 minuten. Veel foute passes en aannames, maar de spanning en strijd verbloemde veel voor de talrijke toeschouwers.

Net als vorige week sloeg S.V. ’t Harde weer toe in de slotfase. In de blessure tijd was het “good-old” Henkie Elskamp die vanuit een ingooi de bal op de paal wist te schieten, vanuit de rebound scoorde Dennis van Hulsteijn de winnende treffer. Sportpark Schenk ontplofte, want de ontlading was groot. De goed leidende scheidsrechter Van de Beld liet nog 5 minuten doorspelen en floot uiteindelijk de wedstrijd af.

Volgende week moet S.V. ’t Harde wederom tegen een ploeg uit de top 3 aantreden. Om 14.30 uur wordt er in Harderwijk tegen de plaatselijke Zwart-Wit ’63 afgetrapt. De supportersvereniging heeft een bus geregeld. Vanaf 13.00 uur zal deze bus vertrekken van Sportpark Schenk. Inschrijven zal vooraf moeten en zal deze week wel gecommuniceerd worden via de website en sociale media van S.V. ’t Harde.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink.