In de 3e klasse C is het ongemeend spannend, zowel in de top, middenmoot, als onderste regionen. Elk punt die gepakt wordt is van belang om als team je doel te behalen. Doel van S.V. ’t Harde is heel simpel; handhaven! Handhaving zonder deel te nemen aan nacompetitie voor degradatie. Daarvoor zal minimaal 30 punten behaald moeten worden, beter nog om een paar punten meer te pakken om zo uit de zorgen te blijven.

De laatste weken werden er volop punten gepakt. Punten tegen teams die ook strijden om bij de onderste plekken weg te geraken. Afgelopen zaterdag stond er wederom zo’n wedstrijd op het programma, er moest tegen V.V. ’s Heerenbroek aangetreden worden. Een team waar thuis op Sportpark Schenk kansloos van verloren werd. Nu stond ’s Heerenbroek voorafgaand aan de wedstrijd 1 plek lager met 1 punt minder. Voor beide teams van groot belang om de wedstrijd in winst om te zetten.

De groen-witten stonden zaterdag in het wit aan de aftrap, ’s Heerenbroek in het groen onderschepte na de aftrap gelijk de bal van de Hardenezen en wisten binnen 1 minuut al een goede scoringskans te creëren. Het was duidelijk dat ’s Heerenbroek gelijk aan de bak wilde. Na deze kans waren de Hardenezen wakker en trokken het spel naar zich toe. Er werden diverse mooie kansen gecreëerd en de defensie van de thuisploeg had hier niet echt een antwoord op.

In de 12e minuut wist Christiaan Palm met een splijtende pass van eigen helft Quinten Turubassa vrij te spelen. Quinten gaf de bal eerst aan Luuk Struik om af te ronden, Luuk had het vizier niet scherp en Quinten ontving de bal wederom en gaf nu de bal aan de inkomende Rick Zanting. Rick wist wel raadt met deze buitenkans en zo stond er 0-1 op het scorebord.

’s Heerenbroek leek wat van slag, want S.V. ’t Harde kon rustig doorgaan met aanvallen en had de controle over de wedstrijd. Kleine kansen werden niet goed uitgespeeld en door wat meer balverlies bij de Hardenezen, kwam ’s Heerenbroek steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in diverse kansen voor de thuisploeg, waarbij vlak voor rust een zeker lijkende 1-1 goed gepareerd werd door Quinten Turubasse die keeper Marc van der Streek op de doellijn assisteerde.

Ruststand was derhalve 0-1 en de 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde. ’s Heerenbroek had het betere van het spel en kreeg diverse kansen. Uiteindelijk was het in de 64ste minuut Rob Henniphof die de gelijkmaker maakte. Onder de zonnige omstandigheden, leken er toch donkere wolken voor S.V. ’t Harde te komen. Trainer René van ’t Goor probeerde met een aantal wissels weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit leek ook te gebeuren, S.V. ’t Harde kwam weer wat meer aan aanvallen toe. Dit resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden.

Stefan Marsman was aan het einde van de wedstrijd weer het goudhaantje, na een lange bal van wederom Christiaan Palm was het Henkie Elskamp die vanaf rechts de bal mee kon nemen en de bal panklaar voor Stefan Marsman neerlegde, Stefan wist hier wel raadt mee en 5 minuten voor tijd werd het 1-2. In de laatste seconden van de blessuretijd was het Stefan Marsman die voor het slotakkoord tekende, na een doeltrap van keeper Marc van der Streek kon Stefan rechtstreeks doorlopen naar vijandelijke doel en zorgde voor de 1-3 eindstand.

De komende 3 zaterdagen mag S.V. ’t Harde aantreden tegen de top 3 van de ranglijst. Eerst staat de wedstrijd tegen ZAC uit Zwolle op het programma. Deze wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Schenk in ’t Harde.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink.