Zover wij kunnen nakijken is dit de eerste officiële competitiewedstrijd tussen S.V. ’t Harde – ZAC op sportpark Schenk. Een mooi affiche voor zaterdag 9 maart aanstaande. De wedstrijd zal om 14.30 uur starten op het hoofdveld en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Beld.

S.V. ’t Harde staat inmiddels op de 7e positie en heeft de laatste weken behoorlijk wat punten weten te verzamelen. Het is zaak om door te gaan met punten te behalen om zo van de onderste plekken weg te blijven. Zo kan de doelstelling voor dit seizoen gehaald worden. De doelstelling is heel simpel: handhaven in de 3e klasse. Zoals aangegeven gaan de laatste weken crescendo, er wordt gewonnen en de nodige doelpunten gescoord. Laatste 5 wedstrijden 13 punten en 20 gescoorde doelpunten, dat zorgt er zelfs voor dat S.V. ’t Harde de meeste doelpunten voor heeft in de 3e klasse C. De selectie maakt een goede ontwikkeling door, waarin de eerste seizoenshelft vaak goed werd gevoetbald, maar de kansen niet werden afgerond. Lijkt de efficiëntie er nu wel in te zitten, zelf weinig weggeven en de mogelijkheden zoveel mogelijk afmaken.

Laat het makke van de eerste seizoenshelft vooral bij de wedstrijd in Zwolle tegen ZAC het meest zichtbaar zijn geweest. Tegen een goede tegenstander prima meekomen, vaak het betere van het spel hebben, maar de mogelijkheden niet afmaken. Deze wedstrijd op sportpark Jo van Marle was een mooie wedstrijd voor de toeschouwer. Hopelijk zal er aankomende zaterdag weer zo’n wedstrijd te zien zijn en ditmaal op Sportpark Schenk.

De historie tegen ZAC is niet groot, sterker nog, dit is de eerste keer in de rijke historie van beide teams dat erin competitieverband tegen elkaar gestreden wordt. ZAC, wat Zwolsche Athletische Club betekend, is de oudste voetbalvereniging van Zwolle en zelfs één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. In 1928 werd ZAC 4e in de landelijke competitie, na Feyenoord, Ajax en NOAD (huidig NAC). Dit geeft wel weer wat een prachtige historie ZAC heeft. Tot en met 2009 speelde ZAC op de zondag, dit verklaard gelijk waarom er niet vaak tegen elkaar gespeeld is.

ZAC zit even in een mindere periode door de vele blessures, maar de ommekeer zal steeds dichterbij komen. Daarom is het zaak voor de Hardezen dat de ommekeer bij ZAC nog zeker een week op zich laat wachten. Het beloofd een mooie pot te worden tussen een team in vorm (S.V. ’t Harde) en een prima team die even in een vormcrisis is (ZAC).

Vanaf deze plek willen wij een ieder een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven. Ook geen knalvuurwerk en rookbommen meenemen en afsteken op het sportpark. Dit om zo onnodige boetes te voorkomen.

Historie S.V. ’t Harde – ZAC

Bekercompetitie, 1x gewonnen

2012 – 2013       6 – 1

Oefenwedstrijden: 1x gelijk

2017  –  2018      1 – 1