S.V. ’t Harde heeft voor de 2e keer in 1 week tijd een koploper onttroond. Vorige week werd er gewonnen van Zwart Wit ’63 op sportpark Schenk. Door dit resultaat kwam V.V. Zeewolde alleen aan kop in de 3e klasse C. Nu moest er in de polder aangetreden worden tegen V.V. Zeewolde. Vooraf had S.V. ’t Harde getekend voor een puntje in Zeewolde. Contrast was dan ook groot dat Zeewolde juichend van het veld ging met 1 punt en S.V. ’t Harde zwaar teleurgesteld afdroop, nadat de polderbewoners in de 99ste minuut de gelijkmaker scoorde.

S.V. ’t Harde begon sterk aan de wedstrijd. Er was veel regen en wind, deze omstandigheden pasten beter bij de gasten. Al na 5 minuten was er een prachtige aanval op rechts, waarbij Jelle van ’t Hul een perfect hakje op Stan Timmers gaf. Stan bedacht zich niet en leverde in één keer een perfecte voorzet af aan Stefan Marsman. Stefan schoot gelijk op het doel schoot en keeper Van Barneveld wist met een prachtige redding een vroege achterstand te voorkomen voor Zeewolde.

De eerste helft speelde zich verder veelal op het middenveld af en beide teams kwamen met regelmaat voor het vijandelijke doel, maar beide keepers waren in goede vorm. Ruststand was dan ook 0-0.

De 2e helft begon Zeewolde sterk, het meeste gevaar kwam van de linkerzijde van Karim Arzini. Karim wist met zijn acties vaak gevaar te stichten, zo ook bij de 1-0 van Zeewolde. Na wederom een aanval vanaf de linkerzijde werd het centrum opgezocht en na een overtreding van ‘t Harde, 2 doelpogingen, vermeend buitenspel, tikte Collin van den Brink 1-0 in.

Waar iedereen dacht, het is nu gebeurt, pakte S.V. ’t Harde weer brutaal het initiatief. Henk Elskamp zwierf nu aan de linkerflank en gaf de bal voor, die weggekopt werd door centrale verdediger, precies voor de voeten van Pascal van Hulsteijn. Pascal haalde de trekker onverbiddelijk over van een meter of 20 en zo liet hij keeper Van Barneveld kansloos, 1-1.

S.V. ’t Harde vond een gelijkspel nog niet genoeg en ging weer verder met aanvallen. Eén van deze pogingen leverde een vrije trap op, randje 16 meter. Pascal van Hulsteijn schoot deze vrije trap messcherp voor het doel en Henk Elskamp wist de bal nog te toucheren, zodat S.V. ’t Harde een kwartier voor tijd brutaal de voorsprong pakte, 1-2.

Het laatste kwartier was billenknijpen voor iedereen die S.V. ’t Harde een warm hart toedraagt, veel schoten op doel, dubbele aanvallende wissels, één op één spelen achterin bij Zeewolde leverde ver in blessuretijd nog een gelijkmaker op voor de polderbewoners. Gelijk na de aftrap floot de scheidsrechter af en speelde S.V. ’t Harde verdienstelijk gelijk.

Volgende week speelt S.V. ’t Harde thuis tegen Swift ’64. Deze wedstrijd zal om 14.30 uur starten op sportpark Schenk.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink.