S.V. ’t Harde heeft zijn eerste competitienederlaag van dit seizoen geleden. Tegen mede promovendus ’s Heerenbroek werd op eigen veld met 0-2 verloren. Waar de eerste 2 competitiewedstrijden de enorme strijdlust opviel, was dit afgelopen zaterdag niet te zien bij de Hardenezen. Helaas resulteerde dit in een terechte nederlaag tegen een goed voetballende ’s Heerenbroek.

De eerste 10 minuten waren voor de thuisploeg een 2-tal kansen werden er gecreëerd en Henk Elskamp miste op 2 meter voor de doellijn een mooie mogelijkheid te verzilveren. Na deze periode was de gehele eerste helft voor ’s Heerenbroek. Met een 2-tal prachtige voetballers in hun gelederen wisten ze de defensie van S.V. ’t Harde te ontmantelen. Rechtsbuiten Daan Boersma was een plaag voor de defensie en wist menigmaal voor gevaar te zorgen. ’s Heerenbroek maakte via Rob Henniphof en de andere uitblinker Wim Kwakkel 2 doelpunten voor rust.

Na rust ging S.V. ’t Harde op zoek naar de aansluitingstreffer. De net ingevallen Jari Bakker kopte een bal net naast het doel, maar daarna werd S.V. ’t Harde verder niet echt gevaarlijk meer. Ook ’s Heerenbroek had zijn meeste kruit wel verschoten en de wedstrijd hobbelde naar het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Akkus.

Helaas een nederlaag voor de Hardenezen, maar de knop moet gewoon weer omgezet worden naar aankomende week. Dan staat de uitwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle op het programma. Deze wedstrijd zal om 14.30 uur starten en een ieder is weer van harte welkom om de “Groen-witten” te steunen!