S.V. ’t Harde start met een doelpuntloos gelijkspel het nieuwe voetbalseizoen in de 3e klasse. Vooraf had een ieder voor een punt getekend, want “angstgegner” Dieze West was de eerste tegenstander. Dieze West heeft een team met veel prachtige voetballers, spelers die ook op hoog niveau geacteerd hebben. Denk hierbij aan oud profvoetballer Dennis van der Wal en stylist Dani Lohman. Vorig seizoen liep Dieze West op het laatst promotie naar de 2e klasse mis en is voor dit seizoen zeker één van de favorieten voor de bovenste plekken in de 3e klasse.

Vanaf de eerste minuut was S.V. ’t Harde duidelijk, de punten worden niet cadeau gedaan en er zal voor gestreden moeten worden. In de eerste helft was Dieze West de bovenliggende partij. Er waren veel aanvallen van de paarse brigade, maar het leek wel of ze de bal over de achterlijn wilden dribbelen. Een goed keepende Mark van de Streek en een heel sterke defensie onder leiding van aanvoerder Sam van Norel wisten de aanvallen van Dieze West te pareren. Dezelfde Sam van Norel had in de eerste helft de beste kans om zijn team op voorsprong te zetten. Uit een mooi genomen vrije trap kopt Sam de bal net naast het doel.

De eerste helft heeft ongeveer 10 minuten stil gelegen door een blessurebehandeling bij Dieze West speler Anthony Cachemir. Anthony en Jari Bakker kwamen in een duel om de bal ongelukkig met elkaar in botsing en beide spelers konden de wedstrijd niet voort zetten.

De 2e helft was S.V. ’t Harde de betere ploeg, er werd gestreden om elke bal en met regisseur Menno van ’t Hul op het middenveld werden er diverse mooie aanvallen opgezet. De beste mogelijkheid was nog voor Luuk Struik, helaas ging zijn inzet hoog over.

Aan het einde van de wedstrijd was de koek voor beide teams op. De krachten waren op, er was gestreden voor elke meter en na 90 minuten was een ieder tevreden met één punt.

Een prima terugkeer van S.V. ’t Harde in de 3e klasse, maar het vizier moet gelijk weer naar aankomende zaterdag. Dan staat de eerste derby op het programma. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgrasveld in Oosterwolde om tegen de plaatselijke VSCO ’61 aan te treden.