Vorig jaar hebben wij reeds bekend gemaakt dat Aan de Gracht uit Elburg sponsor zou worden van het G- damesvoetbal. Inmiddels hebben de dames volledig hun draai gevonden in het gemengde G3 team van S.V. ’t Harde. De nodige competitiewedstrijden zijn inmiddels vol enthousiasme gespeeld. Afgelopen donderdagavond 13 april was dan het moment daar dat Rosalie en Hans van Aan de Gracht naar Sportpark Schenk waren gekomen om de sponsoring officieel te bekrachtigen met de nodige handtekeningen op de sponsorovereenkomst. Het G3 team had zich speciaal voor deze gelegenheid in de nieuwe gesponsorde kleding gepresenteerd. Naast de zeer blije spelers zijn wij als bestuur en sponsorcommissie uiteraard ook zeer content met deze uitgebreide kledingsponsoring. Onze dank gaat dan ook uit naar Rosalie en Hans van Aan de Gracht. Als blijk van waardering werd de sponsor dan ook in de bloemetjes gezet en overhandigden de aanvoerder mooi boeket bloemen en een smakelijke attentie met een S.V. ‘t Harde-bal.

Aan de Gracht in Elburg is een bijzondere locatie als Brasserij ook voor uw feesten en partijen. Gelegen aan het grachtenwater van de historische binnenstad, maakt het feest tot een onvergetelijke beleving. 

Dagbesteding. Bij Aan de Gracht, gaan we samen opzoek naar waar jouw talenten liggen, wat jij leuk vindt om te doen. Samen met de begeleiding ga je aan het werk. We gaan samen zoeken naar en genieten van jouw talenten, samen gaan we de dingen oefenen die je spannend of moeilijk vindt. Samen maken we fouten en leren we van onze fouten.  Ons doel is om elke dag te groeien in ons werk én om de werkdag af te sluiten met een glimlach! Er is altijd genoeg te doen! Bij Aan de Gracht hebben we verschillende werkplekken waar je zou kunnen werken. 

Atelier. Kom langs om onze kunst te bewonderen en te kopen. Van maandag t/m vrijdag zijn wij in het atelier bezig met het maken van diverse kunstvoorwerpen. Komt u ook eens kijken?

Stadsbrouwerij Vos. In de 19e eeuw was op het terrein achter het pand van Havenstraat 5 een leerlooierij gevestigd van de Joodse gebroeders Wolff. Rond het einde van de 19e eeuw werd deze onderneming beëindigd. Het pand en het achterliggende terrein werd in 1890 gekocht door de gebroeders Jan en Thijs Jansen, zij hebben er een onderneming gestart, namelijk een mandenmakerij. Tijdens de eerste wereldoorlog werd de mandenmakerij verplaatst naar de Oude Bleeksweg. Het pand aan de Havenstraat werd overgenomen door Hermen Hulst, hij richtte het pand in als een palingrokerij en later ook als visverwerker. In de latere jaren namen zijn zoons Jo en Wijnand Hulst het over, helaas kwam er daarna geen nieuwe generatie meer die het familiebedrijf wilde voortzetten. Vele jaren later werd de locatie van Havenstraat 5 overgenomen door de Familie Vos. Zij hebben de locatie volledig gerenoveerd tot een lunchroom, atelier en brouwerij.

Ook meedoen bij S.V. ’t Harde G-voetbal?

Als jou het ook leuk lijkt om een aantal proeftrainingen mee te draaien, of wellicht ken je iemand die je hiervoor zou kunnen enthousiasmeren? Meld jezelf of diegene dan aan of kom een keer kijken of meedoen! De groep traint op donderdagavond van 18.30-19.30 op Sportpark Schenk aan de Bovenweg 8 op ’t Harde. Aanmelden, kijken of meedoen kan via begeleidster Heleen Vermeulen; heleentju927@hotmail.com of trainer Kay Bosscha; kaybosscha@hotmail.com / 06-19712345