Op een koud en bewolkt sportpark Schenk pakt S.V. ’t Harde 3 belangrijke punten. Vooraf was boodschap duidelijk; bij winst kan er niet meer afgedaald worden naar de 5e klasse en kan alles op alles gezet worden voor minimaal deelname aan nacompetitie. De spelers, wisselspelers, staf en supporters hadden deze boodschap goed begrepen. Er stond een team binnen de hekken van het hoofdveld en er telde alleen maar winst. Dat dit ook gebeurde met een 3-2 eindstand tegen 2e periodewinnaar WZC, is natuurlijk fantastisch voor een ieder die S.V. ’t Harde lief heeft.

Het begin is zoals bijna altijd voor S.V. ’t Harde, mooie aanvallen werden opgezet, maar zoals zo vaak is de scherpte er vlak voor het doel nog niet. Na ruim 10 minuten spelen wordt er vanuit het niets een lange bal over de rechterflank van S.V. ‘t Harde gespeelt en Chris Lith onderschept de bal tikt vanuit het niets 0-1 in de touwen. Deze tegenvaller brengt S.V. ’t Harde niet van slag, sterker nog er wordt 2 minuten later gescoord door Pascal van Hulsteijn. Alleen ging deze score terecht niet door, vanwege buitenspel.

Met een 0-1 ruststand gingen beide teams naar de kleedkamers en wachtte een spannende 2e helft. Na 8 minuten spelen in de 2e helft, maakte Stan Timmers 1-1. Voordat S.V. ’t Harde na kon denken over hoe de wedstrijd over de streep getrokken kon worden, maakte WZC alweer 1-2. Een prachtig afstandsschot van Mike Nijland zorgde voor blijdschap in het Wapenveldse kamp.
Ook nu ging S.V. ’t Harde niet bij de pakken neerzitten, er werd volop de aanval gezocht, met vaak prachtige aanvallen vanaf de flanken, gevoed door een krachtige achterhoede en middenveld.

De familie van Hulsteijn was er wel klaar mee en zorgde ervoor dat de stand na een uur spelen weer gelijk werd. Pascal van Hulsteijn gaf een mooie voorzet op zijn neef Dennis, die de gelijkmaker intikte.

Het laatste half uur was spannend en mooi om te zien. Veel publiek langs de lijn, welke fel, maar bovenal sportief meeleefde, zorgde voor een mooie ambiance. Hoe mooi is het dan voor het thuispubliek dat in de laatste minuut invaller Luuk Struik de winnende 3-2 inkopt na wederom een voorzet van Pascal van Hulsteijn.

De ontlading was groot, zeker ook toen het doorsijpelde dat VEVO en Apeldoornse Boys verloren hadden. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat S.V. ’t Harde bovenaan in de 4e klasse D. Apeldoornse Boys heeft één wedstrijd en één punt minder, op basis van verliespunten staat S.V. ’t Harde op de 2e plek, een positie die deelname aan nacompetitie garandeert bij kampioenschap Apeldoornse Boys.

Boodschap is wederom weer simpel, de laatste 3 finales winnen en dan kijken of het plek 1 of 2 is geworden in de 4e klasse D.