S.V. ’t Harde weet de streekderby tegen V.V. Hulshorst met 4-2 te winnen. Belangrijke punten voor in ieder geval handhaving in de 4e klasse. Dit seizoen betekend vanaf de 7e plaats en lager degradatie naar de nieuw te vormen 5e klasse. Op dit moment staat Hulshorst op deze gevaarlijke positie. Inmiddels heeft S.V. ’t Harde 11 punten meer, maar Hulshorst heeft nog een wedstrijd tegoed.

De 4e klasse D is dit seizoen knotsgek, in de top 7 worden er veel punten verspeeld. Dit zorgt elke week weer voor verrassingen en positiewisselingen in de stand. Maar S.V. ’t Harde staat nu voor de 2e week op rij bovenaan.

De eerste helft was niet goed van beide zijden. S.V. ’t Harde ging weer voortvarend van start en Stefan Marsman kreeg 2 goede mogelijkheden om een voorsprong op het scorebord te zetten. Helaas voor alles wat “Groen-Wit” werden deze mogelijkheden niet benut. Zoals wel vaker dit seizoen, maakte de tegenstander dan wel een doelpunt uit de eerste de beste tegenstoot. 0-1 was ook de ruststand op een drukbezocht Sportpark Schenk.

In de 2e helft ging alles anders, hoofdtrainer René van ’t Goor bracht spits Luuk Struik binnen de lijnen ging weer ouderwets 4-3-3 spelen. Het duurde maar een paar minuten of Luuk Struik had de gelijkmaker erin liggen. Na 60 minuten spelen was er een klutsbal voor het doel van Hulshorst en Stan Timmers weet deze kans te benutten. Iets later weet Luuk Struik de wedstrijd op slot te zetten door 3-1 te maken, na een prachtig uitgespeelde aanval.

Hulshorst raakte steeds meer gefrustreerd en de irritaties op en rond het veld werden steeds luider en zichtbaarder. De scheidsrechter was er dan ook wel klaar mee en laste een rustpauze in. Deze verkoelingsperiode heeft wel gewerkt. Na hervatting van de wedstrijd werd de 90 minuten rustig volgemaakt. Stefan Marsman maakt 4-1 en uiteindelijk scoort Hulshorst de laatste treffer van de middag, zodat de einduitslag 4-2 is geworden.

Met nog 6 wedstrijden te gaan heeft S.V. ’t Harde alle kans op de titel. De eerste mooie uitdaging staat aankomende zaterdag op het programma. Er wordt dan om 15.15 uur in Apeldoorn, tegen de Apeldoornse Boys gespeeld. Deze ploeg heeft minder verliespunten dan S.V. ’t Harde en 2 wedstrijden minder gespeeld. Bij winst kan S.V. ’t Harde goede zaken doen. Steun de ploeg en kom zaterdag naar het terrein van Apeldoornse Boys!