Zaterdag 4 februari start S.V. ’t Harde de 2e seizoenshelft thuis tegen Veluwse Boys uit Garderen. Veluwse Boys staat op de 8e plaats met 7 punten achterstand op de veilige 6e plaats. S.V. ’t Harde is de “runner-up” van de ranglijst en staat 2 punten achter op de koploper Apeldoornse Boys. De wedstrijd S.V. ’t Harde – Veluwse Boys zal om 14.30 uur starten op sportpark Schenk en staat onder leiding van scheidsrechter: G.J.J. Reins.

De tegenstander van vandaag is geen tegenstander waar S.V. ’t Harde een rijke geschiedenis mee heeft. In het verleden is er niet vaak tegen elkaar gespeeld. Veluwse Boys, opgericht in 1952 speelde het merendeel van hun bestaan in de 4e klasse en de onderafdelingen. In de jaren ’70 werd er wel 2 jaar in de 2e klasse gespeeld. Een hoog niveau voor een vereniging uit een klein, maar prachtig dorpje. Het sportpark van de Veluwse Boys is mooi en het natuurgrasveld wordt geroemd. PEC Zwolle is hier in het verleden menigmaal zijn voorbereiding op het seizoen gestart.

Op dit moment staat Veluwse Boys op de 8e positie. De mannen van trainer Hans Nijhuis zullen er alles aan doen om in ieder geval de volle winst tijdens de eerste 2 wedstrijden te pakken, om zo dicht bij de 6e plek te komen. De 6e plek wat voor volgend seizoen ook het spelen 4e klasse garandeert. Immers de laatste 6 plekken gaan volgend seizoen in de nieuw te vormen 5e klasse spelen.

S.V. ’t Harde staat met 2 punten achterstand 2e achter koploper Apeldoornse Boys. Dit is vooral te danken aan een mooie serie overwinningen voor de winterstop. Met 3 oefenwedstrijden tegen allemaal tegenstanders uit de 4e klasse E, heeft hoofdtrainer René van ’t Goor de mannen klaargestoomd voor de eerste competitiewedstrijd in 2023 thuis tegen de Veluwse Boys. Het is zaak om de 2 komende wedstrijden in winst af te sluiten om zo bij de koppositie te blijven. Daarna zijn er weer 2 competitie loze zaterdagen.

Vanaf deze plek willen wij een ieder een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven.

Historie S.V. ’t Harde – Veluwse Boys

Competitie, 2x gewonnen, 1x gelijk:

2002 – 2003        3 – 1       Bert van Minnen 2x, Arnoud Kamerbeek

1984 – 1985        0 – 0      

1983 – 1984        5 – 1       Jan Faber 2x, Gert Dekker, Christiaan van ’t Hul, E.d.