Zaterdag 21 januari speelt S.V. ’t Harde zijn tweede wedstrijd van het jaar 2023. De tegenstander van deze oefenwedstrijd is S.V. Zalk. Op 4 februari start de competitie voor zowel S.V. Zalk als S.V. ’t Harde. Waar S.V. ’t Harde afgelopen zaterdag in de regen gelijkspeelde tegen ’s Heerenbroek, had S.V. Zalk het beter voor elkaar. Er werd in Benidorm een toernooi gespeeld met Daarlerveen en Doskampen. Onder zonnige omstandigheden wist Zalk gelijk te spelen tegen Daarlerveen en ze verloren van Doskampen.

De laatste jaren werd er met regelmaat tegen S.V. Zalk gespeeld, dit jaar zit Zalk in de “andere” 4e klasse en staat in de middenmoot. Wat normaliter niet zoveel spanning geeft, is het dit seizoen wel anders. De eerste 6 in de ranglijst blijven in de 4e klasse. Eindig je lager, dan degradeer je naar de nieuw te vormen 5e klasse. Dit is iets wat Zalk niet wil, dus er moeten op zeker nog 11 finales gespeeld worden om zo bij de eerste 6 plekken te blijven.

Afgelopen seizoen speelde S.V. ’t Harde ook thuis tegen S.V. Zalk, toen voor de competitie. Deze wedstrijd was weer legendarisch omdat er geen toeschouwers aanwezig mochten zijn. Via een livestream konden de mensen alsnog van de wedstrijd genieten thuis of in de kantine….

Afgelopen zaterdag speelde S.V. ’t Harde met 2-2 gelijk tegen ’s Heerenbroek. 2 fouten achterin zorgden voor de tegendoelpunten. Verder werden er vele kansen niet afgerond. Mooi om hier de komende weken aan te werken en zo scherp weer op 4 februari aan de competitie te beginnen. Volgende week speelt S.V. ’t Harde eerst nog een oefenwedstrijd uit tegen V.V. Wilsum. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.

Vanaf deze plek willen wij een ieder een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven.

Historie S.V. ’t Harde – S.V. Zalk

Competitie, 2x gewonnen, 1x gelijk, 1x verlies:

2021 – 2022 2 – 1             Henk Elskamp, Stefan Marsman

2019 – 2020 3 – 2             Bram van der Worp 2x, Quinten Turubassa

2018 – 2019 0 – 2            

2017 – 2018 2 – 2             Henk Elskamp, Dinand Dekker

Oefenwedstrijden, 2x gewonnen:

2014 – 2015 3 – 2             Kevin van Renselaar 3x

2007 – 2008 7 – 0             Arnoud Kamerbeek 2x, Michael Jeensma, Remco Snippe, Bert van Minnen, Wilco Oosterbos, Arno Leusink