S.V. ’t Harde en openingswedstrijden in een nieuwe competitiereeks is vaak geen goed huwelijk. Over de afgelopen 10 seizoenen werden er maar 2 openingswedstrijden in een overwinning omgezet. Gelukkig voor de Groen-Witte aanhang werden de 3 punten in een regenachtig Garderen opgehaald.

Er waren wat afwezigen bij S.V. ’t Harde, maar hoofdtrainer René van ’t Goor wist een prima en zeer jeugdig basisteam tegen Veluwse Boys op het veld te zetten. Op een glad maar mooi natuurgrasveld begonnen beide teams aan de wedstrijd. Beide teams hadden de intentie om te voetballen. S.V. ’t Harde was vaak net iets gevaarlijker en na een half uur spelen werd Luuk Struik onderuit gehaald en wees de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip. Menno van ’t Hul wist de keeper te verschalken en zo kwam S.V. ’t Harde op 0-1. 10 minuten later weet broerlief Jelle van ’t Hul de ruststand op 0-2 te zetten. Na een mooie pass van Luuk Struik wist Jelle koelbloedig de keeper te verschalken.

Na rust kwam Veluwse Boys wat gevaarlijker uit de startblokken en S.V. ’t Harde liep wat meer achteruit te voetballen. Dit resulteerde ook in een doelpunt voor Veluwse Boys. Hoofdtrainer Van ’t Goor ging wisselen en bracht onder andere Stefan Marsman en Justin Bakker in de ploeg. Beide spelers waren bij de laatste 2 doelpunten van S.V. ’t Harde betrokken. Een mooie pass van Stefan op Luuk Struik zorgt ervoor dat Luuk 1-3 scoorde. Justin Bakker stond iets later op de juiste plek en tikte rustig de 1-4 binnen. Veluwse Boys maakte uiteindelijk nog 2-4, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Een mooie overwinning voor de Hardenezen en het talrijke publiek uit ’t Harde keerde tevreden huiswaarts. Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd tegen Prins Bernhard uit Uddel op het programma. Op sportpark Schenk wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Foto’s door Ton Vermeulen