Met het minimale verschil van één doelpunt wint OWIOS de derby tegen S.V. ’t Harde. Deze 0-1 stand stond in de rust al op het scorebord. De omstandigheden in ’t Harde waren optimaal, een mooi voorjaarszonnetje, een strak gemaaid hoofdveld en veel toeschouwers langs de lijn. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig.

Na een paar minuten spelen was het al duidelijk, waar S.V. ’t Harde normaliter 4-3-3 speelt en de aanval zoekt, was er nu een aanpassing aan het spelsysteem gedaan. Er was voor een verdedigende variant gekozen en dit zorgde ervoor dat het spel veelal op de helft van S.V. ’t Harde afspeelde.

Waren er dan geen kansen voor S.V. ’t Harde in de 1e helft? Bij de spaarzame uitvallen en standaardsituaties was er wel degelijk gevaar. Christiaan Palm schoot op de lat en Luuk Struik kopte de bal op de paal, maar het was OWIOS die via Cornell Balk 0-1 wist te maken. Dit deed hij op magnifieke wijze door de bal over de keeper heen te liften.

De 2e helft hield OWIOS de Hardenezen in het spel, want na rust waren er een aantal goede mogelijkheden voor de Oldebroekers. Zelfs een bal voor open en leeg doel werd door Mike Bastiaansen op de paal gemikt. Daardoor bleef S.V. ’t Harde in de race om minimaal een gelijkspel uit het vuur te halen. Luuk Struik legde de bal nog eens panklaar neer voor Pascal van Hulsteijn, maar helaas voor iedereen die S.V. ’t Harde lief had werd de mogelijkheid niet benut.

Trainer René van ’t Goor probeerde met in totaal 5 wissels het tij nog te keren, maar een slotoffensief bleef uit, waardoor de wedstrijd naar het eind kabbelde.

Na 90 minuten voetbal floot de goed leidende scheidsrechter Staarman voor het einde van de wedstrijd. De Oldebroekers gingen juichend het veld af en de veel aanwezige toeschouwers gingen wat teleurgesteld naar huis voor hetgeen zij deze middag voorgeschoteld kregen.

Volgende week speelt OWIOS de volgende derby tegen VSCO, daarna treden de Oldebroekers nog tegen de top 3 aan en kunnen het seizoen wellicht mooi afsluiten. S.V. ’t Harde moet aankomende zaterdag in en tegen V.V. Oene aantreden. Hier zal echt gewonnen moeten worden om aansluiting bij de middenmoot te houden en geen nacompetitie te hoeven spelen voor lijfsbehoud.

De foto is gemaakt door Paul Berkhout