Zaterdag speelt S.V. ’t Harde de laatste derby van dit seizoen.  De wedstrijd tegen buurman OWIOS uit Oldebroek zal om 14.30 uur starten op het hoofdveld en staat onder leiding van scheidsrechter Staarman.

Het is ongekend spannend in de grote middenmoot van 3e klasse C, tussen plek 5 en plek 11 zit maar 5 punten verschil. Plaats 10 & 11 zijn nog deelnameplekken aan de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Al met al ongekend spannend, omdat de ploegen op plek 12 & 13 bij het neerzetten van een serie goede resultaten ook nog zo kunnen aanhaken.
Voor S.V. ’t Harde zaak om zo snel mogelijk een paar overwinningen te pakken en op een veilige plek in de middenmoot te geraken. Afgelopen zaterdag speelde S.V. ’t Harde tegen Swift ’64, welke 3 punten boven S.V. ’t Harde staat. De ploeg van René van ’t Goor kwam niet goed voor de dag en mocht achteraf blij zijn met een gelijkspel. Hopelijk voor de Hardenezen wordt het zoet van de overwinning aankomende zaterdag weer geproefd op het vertrouwde sportpark Schenk.

OWIOS heeft het zoet van een overwinning weer te pakken, afgelopen zaterdag werd er thuis gewonnen van VIOS Vaassen. Dit na 2 gelijke spelen en een nederlaag. Door deze mindere serie heeft OWIOS de aansluiting met de bovenste plekken ook verloren. Nu is het zaak voor de Oldebroekers om over ZAC heen te gaan de komende wedstrijden en zo nog een periodetitel over te nemen van ploegen die er geen gebruik van kunnen maken aan het einde van het seizoen.

Buiten het voetbal timmert OWIOS ook aan de weg. De bouwplannen zijn onlangs gepresenteerd en zijn prachtig om te zien. De bedoeling is om tijdens het 100-jarig bestaan de nieuwe gebouwen op sportpark Bovenmolen in gebruik te nemen. Dit is een mooie doelstelling, maar vergt ook de nodige uitdagingen.

S.V. ’t Harde bouwt zelf ook rustig verder aan zijn accommodatie, de gerenoveerde voetbalgerelateerde ruimtes zijn onlangs gebruik genomen, er is een verduurzamingslag gemaakt en nu worden de voorzieningen rondom het hoofdveld geoptimaliseerd. Dit is oa te zien aan de nieuwe stellingen voor de reclameborden en het prachtige ledscorebord.

Nu weer terug naar het voetbal, wij willen vanaf deze plek iedereen een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven. Ook geen knalvuurwerk en rookbommen meenemen en afsteken op het sportpark. Dit om zo onnodige boetes te voorkomen.

Historie S.V. ’t Harde – V.V. OWIOS

Competitie: 1x gewonnen, 1x gelijkspel, 4x verloren

2015 – 2016       1 – 2

2012 – 2013       0 – 1

2011 – 2012       3 – 4

2010 – 2011       0 – 1

1970 – 1971       1 – 1

1969 – 1970       1 – 0

Oefenwedstrijden: 3x gewonnen, 2x verloren

2022 – 2023       0 – 1

2020 – 2021       0 – 2

2015 – 2016       3 – 2

2014 – 2015       3 – 1

1993 – 1994       2 – 1

Na de wedstrijd zal Roy Otters een live optreden verzorgen in de kantine. Dit optreden wordt mogelijk gemaakt door Supportersvereniging ‘Groen- Wit’.

Om live te luisteren naar het radioverslag van de wedstrijd, door S.V. ‘t Harde verslaggever Ton Vermeulen, op Radio Nunspeet klik daarvoor op het onderstaande logo.