Voordat het competitievoetbal weer losbarst speelde S.V. ’t Harde nog een oefenwedstrijd tegen buurtgenoot V.V. Hulshorst. Beide teams hebben een hoofdtrainer langs de lijn staan, die graag aanvallend voetbal spelen. Daarom was het vanaf het begin geen saaie wedstrijd. De omstandigheden qua weer waren optimaal, maar het veld was in een wat mindere conditie. Dit was ook de reden dat vooral in de beginfase de teams nog wat onwennig aan het spelen waren. De passes kwamen niet altijd aan en dit oogde allemaal wat rommelig.

Na een kwartier spelen kwam Hulshorst op een 0-1 voorsprong, maar een paar minuten later was het Luuk Struik die via een penalty 1-1 wist te maken. Beide teams kregen nog wat kansen, waarbij spits Jari Bakker nog een mooi aangesneden voorzet van Menno van ’t Hul niet wist te verzilveren. Ruststand was dan ook 1-1.

Met een 5-tal wissels aan Hardenese zijde werd er weer afgetrapt. De goed leidende scheidsrechter Elskamp had er duidelijk zin in. De 2e helft was grotendeels voor de Hardenezen, diverse aanvallen werden opgezet, alleen niet goed afgerond.

20 minuten voor tijd nam Christiaan Palm (zoon van Stef en kleinzoon van de legendarisch Bennie Palm) een vrije trap en wist deze panklaar op het hoofd van de ingelopen Stan Timmers te plaatsen. Stan verschalkte de keeper en de stand kwam daarmee op 2-1.

Tegen het einde van de wedstrijd was er wederom een mooi doelpunt van S.V. ’t Harde, Quinten Turubassa kwam op vanuit het middenveld en wist met een prachtige pass Stefan Marsman te bereiken. Stefan gaf een loepzuivere voorzet af en “good-old” Henkie Elskamp ronde voortreffelijk af. Zo werd de eindstand 3-1.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt op het hoofdveld van Sportpark Schenk tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde.