In de 3e klasse C zijn de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Elke zaterdag is dit weer terug te zien via de eindstanden en ook op de ranglijst ontwijken de ploegen elkaar niet zoveel. Het is dan zaak voor S.V. ‘t Harde om met regelmaat een overwinning binnen te halen om zo in de brede middenmoot te blijven. Tegen Swift ’64 werd helaas niet gewonnen, maar het vierde gelijkspel van dit seizoen binnen gehaald. Swift ’64 blijft met vijf gelijke spelen nog wel bovenaan staan in deze niet relevante ranglijst van meest behaalde gelijke spelen.

De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, daardoor ontspon zich een mooi voetbalgevecht op het hoofdveld van Sportpark Schenk. De eerste kwartier golfde het spel op en neer met wat kleine kansjes voor de thuisploeg. Maar het gaat mis bij een cornerbal van Swift, iedereen laat de bal gaan, zodat de bal voor Robbin Posthuma komt en deze over de doellijn tikt, 0-1 na 16 minuten spelen.

Nog geen minuut later is het alweer gelijk door een prachtig uitgespeelde aanval van S.V. ’t Harde, waarbij vanaf de aftrap Swift ’64 niet aan de bal komt. Via 7 passes komt de bal voor de voeten van Rick Zanting, die beheerst 1-1 intikt en de sympathieke keeper van Swift ‘64 kansloos achterliet. Deze 1-1 was tevens de ruststand.

Na rust werd het voetbal wat minder en werd er meer fysiek gespeeld. Met het inbrengen van Luuk Struik en Jelle van ’t Hul kwam er aan het eind van de wedstrijd weer nieuw energie in het spel van S.V. ’t Harde. In de blessuretijd waren er nog 2 mooie mogelijkheden om de overwinning over de streep te trekken. Stan Timmers schoot hoog de bal hoog over en Luuk Struik wist in de laatste seconde van de wedstrijd de bal niet binnen te schieten. Helaas voor S.V. ’t Harde, maar aankomende zaterdag wederom een kans om de tweede overwinning van dit seizoen bij te schrijven.

Aankomende zaterdag staat de derby tegen OWIOS op het programma. Deze wedstrijd gaat om 14.30 uur beginnen op Sportpark Bovenmolen in Oldebroek.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink