S.V. ’t Harde heeft de 1e competitieoverwinning van dit seizoen binnen, er werd met 2-1 gewonnen van Zwart Wit ’63 uit Harderwijk.

Het mag best wel eens vermeld worden dat het elke week weer puzzelen is voor de technische staf, door blessures en vakanties is er elke week wel een waslijst met afwezigen. Hier wordt verder niet over gezeurd en er zijn telkens 11 spelers in het veld en een goede bezetting op de bank. Ook wordt er met regelmaat goed voetbal op de mat gelegd. Al met al een compliment aan onze staf en selectie!

Tegen koploper Zwart Wit was het met name achterin ook weer puzzelen, maar deze opstelling pakte goed uit. Vanaf het begin was het vooral Zwart Wit dat gevaarlijk voor het doel van doelman van der Streek kwam. S.V. ’t Harde moest nog wat in zijn ritme komen. Net toen S.V. ’t Harde wat meer aan voetballen toekwam, was het Zwart Wit dat terecht met 0-1 voorkwam. Na een kwartier spelen wist routinier Fred van Loo de bal uitstekend in te koppen na een afgemeten vrije trap.

Interim trainer Marc Brink pepte de groep vanaf de zijlijn gelijk weer op en er kwamen wat kleine mogelijkheden voor het doel van de uitstekend keepende doelman Farhad Didari. Uiteindelijk moest dezelfde doelman 5 minuten voor rust wel capituleren voor Stefan Marsman. Na een lange bal van doelman Van der Streek, speelde Jelle van ’t Hul Stefan Marsman uitstekend vrij voor het doel. Stefan ronde prima af en zorgde voor een 1-1 ruststand.

De 2e helft kwam good-old Henk Elskamp het veld in voor Jari Bakker. Vanaf het begin legde S.V. ’t Harde veel energie in het spel. Daarmee werd Zwart Wit goed onder druk gezet. Er kwamen steeds meer kansen voor de thuisploeg. De grootste kans was wederom voor Stefan Marsman, na goed doorlopen van Henk Elskamp op de keeper van Zwart Wit veroverde Henk de bal en legde deze prima terug op de inkomende Stefan Marsman. Stefan schoot de bal op de paal.

Een paar minuten later speelt Christiaan Palm een lange bal op de prima ingevallen Jordi Schoonhoven, alleen keeper Didari kopte de bal weg voor de voeten van Pascal van Hulsteijn. Pascal wist met deze buitenkans wel raak en maakte 2-1. Er ontstaat veel tumult na dit doelpunt, want gelijk na de kopbal van keeper Didari nam Jordi de keeper mee in zijn poging om de bal te pakken. Dit was een duidelijke overtreding, maar de scheidsrechter was onberispelijk en kende het doelpunt toe. Tijdens het tumult krijgt Zwart Wit een rode kaart en wist daarna in het laatste kwartier van de wedstrijd niet echt gevaarlijk meer te worden. Zo behaalde S.V. ’t Harde zijn eerste competitieoverwinning van dit seizoen en staat nu op de 8ste positie.

Aankomende zaterdag speelt S.V. ’t Harde wederom een wedstrijd tegen de koploper. Ditmaal gaan de manschappen richting Zeewolde. Tegen V.V. Zeewolde wordt om 15.00 uur afgetrapt op sportpark De Horst in Zeewolde.