S.V. ’t Harde moet 2 weken achtereen naar Zwolle om daar zijn wedstrijden te spelen. De eerste van deze 2-luik vond plaats in Zwolle Zuid en tegen nog wel een roemruchte vereniging met een geschiedenis van maar liefst 130 jaar; nl. ZAC. ZAC is het afgelopen seizoen gedegradeerd van de 2e naar de 3e klasse. S.V. ’t Harde heeft de opwaartse beweging gemaakt en zo komen beide teams elkaar na jaren weer eens tegen in de 3e klasse.

Van enig niveauverschil is weinig te merken tussen beide teams. Vanaf het begin maakt S.V. ’t Harde zijn aanvallende intenties duidelijk. Dit zorgde voor een enerverende wedstrijd, want ZAC is ook een voetballende ploeg. Achterin hield S.V. ’t Harde de verdedigingslinie goed gesloten, toch wist ZAC via een mooie aanval op de rechterflank van ZAC erdoorheen te komen. Een mooie voorzet wist de verdediging op het verkeerde been te zetten en ZAC kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Max Scholte.

S.V. ’t Harde liet het er niet bij zitten en ging volop op jacht naar de 1-1. Het middenveld van S.V. ’t Harde wist keer op keer weer openingen te creëren voor de aanvallers. Vanuit een vrijetrap tikte Christiaan Palm naar Pascal van Hulsteijn, die weer met een afgemeten voorzet de bal panklaar voor Henk Elskamp wist neer te leggen. Vanuit de lucht wist Henk wel raad met deze buitenkans, 1-1.

Tot rust wist o.a. Dennis van Hulsteijn nog één op één met de keeper van ZAC te komen, helaas werd deze mogelijkheid niet verzilverd. Ruststand was dan ook 1-1.

Na rust ging S.V. ’t Harde op zoek naar de 1-2, ook nu was Dennis van Hulsteijn weer dichtbij de 1-2. Helaas ging deze mogelijkheid er niet in. Zo waren er meerdere kansen voor de “Groen-witten”.

Uiteindelijk weet ZAC wel een doelpunt te maken, dit ging via een terecht gegeven strafschop. Okke Scholten wist wel raadt met deze mogelijkheid en zo pakte ZAC uiteindelijk de winst. Via een slotoffensief wist S.V. ’t Harde geen doelpunt meer te maken, om zo minimaal tot een gelijkspel te komen.

Helaas wederom geen winst, alleen gaf het spel alle reden tot vertrouwen. Er werd goed voetbal op de mat gelegd en de kunst blijft om de mogelijkheden te verzilveren. Zeker in de 3e klasse is dit een must om bij de onderste plekken weg te blijven. Voorlopig staan de “Groen-witten” in de onderste regionen, maar reden tot wanhopen is er zeker niet. Aankomende zaterdag moet er wederom in Zwolle gespeeld worden. Dit keer tegen Berkum 2 voor de bekercompetitie. De wedstrijd zal al om 12.00 uur starten op sportpark “De Vegtlust”.