De officiële voorbereiding is ten einde, de bekercompetitie is gestart. Na een kleine 5 weken voorbereiding, met nog diverse blessures en vakantie vierende spelers, worden de contouren van het 1e elftal steeds meer zichtbaar. Mooi om te zien hoe de technische staf samen met de spelers kneden aan het team om goed geprepareerd de 3e klasse in te gaan.

De eerste bekerwedstrijd was thuis tegen Prins Bernhard uit Uddel. Een bekende tegenstander, waarmee S.V. ’t Harde het afgelopen seizoen in de 4e klasse zat. Waar S.V. ’t Harde promoveerde, degradeerde deze mooie vereniging uit Uddel helaas naar de nieuw gevormde 5e klasse. Mooi dat wij elkaar weer tegenkwamen in de bekercompetitie.

In de warming-up viel aanvoerder Sam van Norel uit met een blessure en Jari Bakker kwam als vervanger de gelederen versterken. S.V. ’t Harde ging goed van start, er waren diverse kansen die helaas niet verzilverd werden. Maar uiteindelijk na ruim 10 minuten spelen scoort Dennis van Hulsteijn 1-0, een mooie diepe bal van Wesley van der Roest werd prima teruggelegd op de inkomende Dennis. Dennis wist wel raad met deze mogelijkheid en drukte onberispelijk de 1-0 in de touwen.

De 2-0 door Luuk Struik volgde een kwartier later. Een prachtig uitgespeelde doelpunt, die opgezet werd door Stan Timmers en via diverse schijven voor de voeten van Luuk Struik belande. Luuk wist deze buitenkans wel te verzilveren.

Vlak voor rust werd het 3-0 door Jari Bakker, die de goed genomen cornerbal in het doel van Prins Bernhard wist de koppen.
Een mooie ruststand voor op het scorebord, alleen was het scorebord nog niet in werking. Na 36 jaar is er afscheid genomen van ons nostalgisch scorebord met de ouderwetse houten borden. Het nieuwe ledscorebord staat inmiddels opgesteld en zal bij de volgende thuiswedstrijd functioneren.

Gelijk na rust maakte de vers ingevallen Jelle van ’t Hul 4-0, wederom ging deze aanval over diverse schijven, waarbij Jelle prima wist af te ronden.

Een ieder ging er eens goed voor zitten of staan, maar helaas was de 4-0 eigenlijk wel het laatste hoogtepunt van de 2e helft. Er gebeurde niet veel meer en het niveau was niet al te best meer. De goed leidende scheidsrechter Koops floot dan na 90 minuten voetbal af.

Positief punt uit de 2e helft is dat er geen tegendoelpunt is geïncasseerd, een punt van aandacht is dat er veel efficiënter met de kansen omgegaan moet worden.

Volgende week speelt S.V. ’t Harde uit tegen Sportclub Teuge, de wedstrijd zal om 15.00 uur beginnen op sportpark “De Dulmer” in Teuge.

Foto’s gemaakt door Paul Berkhout.