S.V. ’t Harde moest nog 2 finales dit seizoen. Als nummer 2 op de ranglijst met evenveel punten als koploper Apeldoornse Boys, maar een minder doelsaldo, beloofde het een spannende seizoeneinde te worden.  Boodschap was nog 2 wedstrijden winnen en zien of dit voldoende is voor het kampioenschap.

Wat S.V. ’t Harde en Apeldoornse Boys gemeen hadden, was dat beiden nog tegen SEH uit Heerde moesten spelen. Apeldoornse Boys de laatste wedstrijd, afgelopen zaterdag mocht S.V. ’t Harde naar Heerde afreizen. SEH had nog 1 punt nodig om zeker van de 4e klasse te zijn voor volgend seizoen.

Onder prachtige weersomstandigheden werd er afgetrapt op het rubberen speelveld van SEH. S.V. ’t Harde deed wat het dit seizoen bijna niet gedaan heeft nl: elke mogelijkheid gelijk afstraffen. Binnen een kwartier was het 0-2 door eerst een goed ingekopte bal van Stan Timmers en een prima benutte strafschop door Henk Elskamp.

Na de drinkpauze in de 1e helft nam SEH het initiatief en kwamen er diverse kansen voor SEH. In de 30ste  minuut maakt Rowin Moerenhout de aansluitingstreffer, 1-2. Nog geen minuut later maakt Stefan Marsman er 1-3 van met een mooi afstandsschot, zo was de ruststand 1-3.

In de 2e helft gebeurde van alles, opportunistisch voetbal van SEH, vechtend voor een punt. S.V. ’t Harde had hier niet echt een weerwoord op. Sporadisch kwam S.V. ’t Harde nog bij het doel van Bert Mensink. 2 afgekeurde doelpunten, verdeeld over beide ploegen,  rode kaart voor trainer SEH en 2 benutte strafschoppen door Christijan Vonderman van SEH, zorgden voor een 3-3 eindstand. Laatste strafschop was diep in blessuretijd. Alle spelers van S.V. ’t Harde dropen na de laatste fluitsignaal teleurgesteld van het veld en SEH was druk aan het feestvieren vanwege het klassenbehoud. Tot na een kleine 10 minuten het nieuws doordrong dat Apeldoornse Boys verloren had bij Veluwse Boys in Garderen. Vanaf nu is S.V. ’t Harde koploper in de 4e klasse D met 1 punt voorsprong en nog 1 wedstrijd te gaan.

Daarom nu al een omroep aan alles en iedereen die S.V. ’t Harde lief heeft aankomende zaterdag te komen bij de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst op Noord Veluwe Boys op sportpark Schenk kan S.V. ’t Harde zich tot kampioen kronen.