S.V. ’t Harde heeft 3 belangrijke punten gepakt in de polder. Op bezoek bij BAS uit Biddinghuizen werd met 1-3 gewonnen. Een belangrijke overwinning in de strijd om de bovenste plekken. BAS stond op de 4e plek met 1 punt achterstand op de nummer 3 van de ranglijst S.V. ’t Harde.

Om niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen, moest er gewonnen worden door de Hardenezen, een lastige klus leek vooraf. Afgelopen week won BAS afgetekend met 4-0 van de koploper Apeldoornse Boys, terwijl de Hardenezen bakzeil haalden tegen nummer 2 VEVO.

De wedstrijd begon zoals wij gewend zijn van S.V. ’t Harde, proberend op een voetballende manier richting het doel van de tegenstander te komen. Op een prima bespeelbaar veld, sneeuwvrij gemaakt door de vrijwilligers van BAS, lukte dit ook veelvuldig. Ook BAS wil het veelal voetballend oplossen, dus ontspon zich een interessante wedstrijd, zonder dat het echt hoogstaand werd. Beide teams kregen wat kansen, zonder echt gevaarlijk te worden. Het duurde dan ook tot de 43ste minuut voordat er gescoord werd. Dennis van Hulsteijn strafte het geblunder in de defensie van BAS genadeloos af en tekende voor de 0-1 ruststand.

Na rust ging S.V. ’t Harde op jacht naar het 2e doelpunt. Luuk Struik leek op weg naar doel van BAS, maar werd op rand van de 16 onderuit gehaald. De scheidsrechter kende een vrije trap toe en specialist Stefan Marsman wist wel raad met deze buitenkans, 0-2.

Een paar minuten later was het wederom Stefan Marsman die met een prachtig afstandsschot de doelman van BAS wist te verschalken. Een prachtige 0-3 voorsprong tegen een prima tegenstander. Uiteindelijk wist BAS nog 1-3 te maken en liep Hielke van Schoten tegen een rode kaart op. Ondanks deze tegenslagen kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Een mooie overwinning voor de mannen van René van ’t Goor. Volgende week staat er wederom een mooie wedstrijd op het programma. Thuis wordt er om half 3 afgetrapt tegen V.V. Hulshorst.