Al meer dan 30 jaar is de grote vlooienmarkt op Hemelvaartsdag een begrip. Duizenden mensen uit de wijde omtrek komen dan richting het ’t Harde om te snuffelen tussen de koopwaar van de meer dan 400 handelaren. Al rond de klok van 7 uur lopen de eerste koopjesjagers over de markt. Afgelopen jaar was het, na twee stille jaren als gevolg van Corona weer een gezellige drukte.

Voor de editie van komend jaar komen de aanmeldingen voor de markt op en rondom het sportpark van SV ’t Harde alweer snel binnen. “We zitten nu voor meer dan de helft al vol, maar we kunnen nog wel wat kramen kwijt hoor” weet penningmeester Vellekoop te vertellen. Aanmelden voor een kraam kan via de site van SV ’t Harde of door een mailtje te sturen naar supportersverening@svtharde.nl De standhouders die zich tot nu toe aangemeld hebben komen niet alleen van de Veluwe, maar er zijn standhouders vanuit het hele land te vinden die hun waar weer aan de man proberen te brengen. Van nieuw tot antiek, alles is er te vinden. De verkoop van eten en drinken is zoals elk jaar weer in handen van de plaatselijke voetbalvereniging SV ’t Harde.

Ook de andere voorbereidingen gaan gewoon door en zijn al in volle gang. “Afgelopen najaar hebben we met de gemeente en met de hulpdiensten de afgelopen markt geëvalueerd. Natuurlijk zijn er altijd kleine puntjes, maar over het algemeen was iedereen tevreden” zegt voorzitter Elskamp. Om de doorstroming nog betere te laten verlopen en er voor te zorgen dat niet heel ’t Harde vol staat met auto’s is het parkeren gratis.

Maar dat alles duurder wordt merkt de organiserende supportersvereniging ook. Deze kosten moeten allemaal wel gedekt worden en ook zijn er dit jaar geen inkomsten uit het parkeren. Daarom zal de entree voor komend jaar €3,- zijn.

Aangezien de aanmeldingen binnen stromen is het aan te raden om snel op te geven voor een kraam. Hemelvaartsdag wordt weer als vanouds een gezellig dag, met voor iedereen wat wils, een gezellig horecaplein en natuurlijk live muziek.