S.V. ’t Harde-keepster Melissa van der Wolde is door de KNVB uitgenodigd om woensdag 21 september selectiewedstrijden te spelen voor de landelijke MO16.  


Melissa, net vijftien geworden, begon al op haar zesde bij S.V. ’t Harde. In de jongste jeugdteams was ze niet alleen vaak het enige meisje, maar ook een veelscorende spits. Het verbaasde haar ouders dan ook dat ze op tienjarige leeftijd aangaf graag te willen keepen.  


Vanaf die tijd is het hard gegaan met haar ontwikkeling als keepster. Al vrij snel ging Melissa naar de Dutch goalkeeper voetbalschool in Zwolle waar ze erg veel geleerd heeft. Dit resulteerde in een oproep van de AMVA (Amsterdamse Meisje Voetbal Academie). Met dit team speelt ze af en toe oefenwedstrijden door het hele land.  


Bij S.V. ’t Harde keept Melissa sinds vorig seizoen in de JO17-1. Als dertienjarige keepster was dat in het begin best spannend, maar al snel stond ze zelfverzekerd en goed te keepen. Dat viel ook andere clubs op, want vorig seizoen ontving ze een uitnodiging van PEC Zwolle.

Sinds dit seizoen gaat Melissa naar het CSE (Centre for Sports & Education) in Zwolle, waarbij ze naast haar opleiding drie keer in de week bij PEC traint.  


S.V. ‘t Harde is uiteraard trots dat een eigen jeugdspeelster zich sportief zo ontwikkelt en in de kijker speelt. We wensen Melissa heel veel plezier en succes toe in de selectiewedstrijden van de KNVB.