Zaterdag 10 september stond de 2e bekerronde op het programma. De hardenezen moesten afreizen naar Dieze West in Zwolle. Een week eerder speelde S.V. ‘t Harde 0-0 gelijk tegen FC Ulu Spor, de buurman van Dieze West.

Dieze West is een goed voetballende ploeg, die dit seizoen zijn opwachting in de 3e klasse zal gaan maken.

Op het veel te harde kunstgrasveld begonnen beide ploegen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 5e minuut al voor een 1-0 voorsprong voor de Zwollenaren. S.V. ‘t Harde bleef aanvallen en kreeg een paar mooie kansen, toch was Dieze West veel efficiënter in de afronding en wist in 2 minuten tijd weer 2 keer te scoren. Halverwege de 1e helft stond het al 3-0.

Nu was het zaak om niet afgeslacht te worden. De rust werd dan ook met deze stand bereikt.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde; 2 voetballende ploegen waarbij Dieze West net wat makkelijker scoort. In de 55ste minuut wordt het dan ook 4-0.

Niet veel later komt de jonge verdediger Stan Timmers mee naar voren en scoort zijn eerste officiële treffer voor S.V. ‘t Harde. Helaas weet Dieze West iets later de discutabele 5-1 te scoren. Toch gaan de mannen van René van ‘t Goor door met voetballen en weten via Rick Zanting en Dennis van Hulsteijn een 5-3 eindstand op het scorebord te zetten.

Aankomende zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd in de poulefase op het programma. De gemeentelijke derby tegen DSV ’61 wordt dan gespeeld op sportpark “De Haere” in Doornspijk, aftrap 14.30 uur.