Zaterdag speelt S.V. ’t Harde de één na laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op sportpark Schenk. Met in totaal nog 4 competitiewedstrijden te gaan nadert de competitie zijn ontknoping  De wedstrijd tegen Zwolsche Boys uit Zwolle zal om 14.30 uur starten op het hoofdveld en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Beld.

De maand mei is de maand van de waarheid. Wordt het handhaven in de 3e klasse, of volgt er een nacompetitie om de 3e klasse veilig te stellen. Op dit moment staat S.V. ’t Harde op de 10e positie en deze positie zal nacompetitie voor handhaving 3e klasse betekenen. Er moet minimaal 1 positie op de ranglijst geklommen worden. Om naar de veilige 9e plek te klimmen, zijn al een aantal kansen voorbij gegaan de afgelopen weken. Terugkijken heeft geen zin. Nu moet het de komende 4 weken gebeuren, 4 finales waarbij de focus elke week op winst moet staan.

Vandaag staat de wedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma, de mannen uit Zwolle staan op 4 punten achterstand en zullen er alles aan doen om het gat kleiner te maken. De uitwedstrijd in Zwolle was geen hoogstaande wedstrijd. Vooral aan de kant van de hardenezen was het niet best. Iedereen ging met een chagrijn van het veld, vooral ook omdat de veluwenaren zoveel beter kunnen. De Zwollenaren verloren de laatste competitiewedstrijd met 1-4 van V.V. Hattem en zullen er ook alles aan doen om zeker rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Al met al een spannende wedstrijd met grote belangen voor beide teams. Wij willen vanaf deze plek iedereen een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven. Ook geen knalvuurwerk en rookbommen meenemen en afsteken op het sportpark. Dit om zo onnodige boetes te voorkomen.

Historie S.V. ’t Harde – Zwolsche Boys

Competitie: 1x gewonnen, 0x gelijkspel, 0x verloren

2011 – 2012       3 – 1

Oefenwedstrijden: 2x gewonnen, 0x gelijkspel, 1x verloren

2015 -2016:        2 – 3

2012 – 2013       8 – 2

2009 – 2010       3 – 1