S.V. ‘t Harde heeft in Swifterbant met 2-2 gelijkgespeeld tegen Swift ’64. Met deze punt mogen de Hardenezen tevreden wezen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het spel aan beide zijden rommelig. Veel foute passes, lange ballen en slechte aannames. Wellicht dat het veld niet meehielp voor beide teams om er een mooie pot van te maken.

De meeste kansen in de eerste helft waren voor Swift ’64. Een aantal goede mogelijkheden werden er niet ingetikt. Dan geldt de gouden regel in de voetballerij dat de bal er aan de andere kant wel ingaat. 

Een lange bal van Wesley van de Roest werd goed teruggekopt door Jari Bakker en Pascal van Hulsteijn kon goed inschieten. 0-1, dit was gelijk de ruststand. 

De 2e helft was het wederom Swift ’64 die het gevaarlijkst was. Door goed keeperswerk en het slechte afronden van Swift bleef het toch 0-1. 

Uiteindelijk waren het Tom Roskam en Bob Breemhaar die Swift ’64 naar een terechte 2-1 voorsprong brachten.

In de 87ste minuut was het toch S.V. ‘t Harde die de gelijkmaker wist te maken.  Verdediger Stan Timmers wist de keeper van Swift ’64 te verschalken en zorgde weer voor wat minder bezorgde gezichten langs de lijn.

In de laatste seconden van de blessuretijd was het nog bijna S.V. ‘t Harde dat met de overwinning aan de haal ging. Stefan Marsman ging alleen op de keeper af, alleen Ketste de bal iets van zijn voet af. 2-2 was uiteindelijk de eindstand.

Volgende week zaterdag speelt S.V. ‘t Harde thuis om 14.30 uur de derby tegen OWIOS. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden, om de 3 punten in ‘t Harde te houden.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink.