Titelkandidaat Zeewolde was vooraf duidelijk, er moesten nog 8 finales gespeeld worden. 8 finales om het kampioenschap van de 3e klasse C binnen te halen. De selectie is op dit moment zo goed als compleet en het doel moet dit seizoen gehaald worden. S.V. ’t Harde wist de laatste weken met regelmaat te verrassen en met de uitwedstrijd in Zeewolde nog in het achterhoofd (2-2) wilde men gaan stunten tegen Zeewolde.

Helaas voor iedereen die S.V. ’t Harde lief heeft is deze stunt niet gelukt, sterker nog, er is geen moment in de wedstrijd geweest dat S.V. ’t Harde aanspraak kon maken op minimaal een punt.

De wedstrijd begon voorzichtig, de eerste 15 minuten waren beide teams vooral aan het aftasten. Wat opviel was de onzekerheid in de achterhoede bij S.V. ’t Harde.  Beide teams kwamen steeds meer uit hun schulp en de aanvallers kwamen wat meer in beeld bij beide keepers. Na een mooie onderschepping van keeper Marc van der Streek was zijn uitworp wat minder nauwkeurig en kwam in de voeten van een speler van Zeewolde. De bal werd snel naar Ivor Wolters gespeeld en hij wist vanaf 20 meter de bal onberispelijk binnen te schieten.

De 0-2 en 0-3 vielen niet veel later, beiden werden door Collin van den Brink gescoord. Bij de 0-2 kreeg de aanvaller van Zeewolde alle tijd om de bal te verwerken binnen de 16 meter gebied en zo te scoren en bij de 0-3 sneden de aanvallers door de Hardeneze defensie. S.V. ’t Harde was even de weg kwijt en mocht van geluk spreken dat de scherpte verder ontbrak bij de polderbewoners. De ruststand was dan ook 0-3.

De 2e helft had verder op papier afgedaan kunnen worden. Zeewolde drong niet echt meer aan en vond het verder wel goed. S.V. ’t Harde was niet bij machte om Zeewolde over de knie te leggen, daarmee werd de ruststand ook de eindstand. Zeewolde verder op titelkoers en S.V. ’t Harde moet de komende wedstrijden weer punten gaan halen. Punten om zo van plek 10 en lager weg te blijven.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink