Op zaterdag 24 februari is laatste fase van de voetbalgerelateerde ruimtes opgeleverd. Onder grote belangstelling werd ’s ochtends de openingshandeling gedaan door het bouwteam van S.V. ’t Harde. De sleutel van het gebouw werd symbolisch overhandigd aan het facilitaire team.

Vanaf het najaar 2015 zijn er volop bouwactiviteiten op sportpark Schenk. De revitalisatie van de voetbalgerelateerde ruimtes zijn toen van start gegaan. Nu ruim 8 jaar later is alles opgeleverd. De vereniging is nu 10 moderne kleedkamers, 2 toiletgroepen, 1 scheidsrechters/trainersruimte, 1 ballenhok, 1 ontvangstruimte, 2 kleding- en materiaalruimtes, 2 techniekruimtes en 1 massageruimte rijker. Vol trots werd er tijdens de opening teruggekeken op het bouwproces en het proces wat hier aan vooraf ging door de voorzitter. Ook is er tussendoor nog eens een verduurzamingsslag gemaakt op het sportpark door het toepassen van 131 zonnepanelen en alle veldverlichting te voorzien van ledverlichting.

De revitalisatie is geheel gerealiseerd door de vrijwilligers van S.V. ’t Harde met hulp van vele fijne vaste bouwpartners. De gemeente Elburg en onze eigen trouwe supportersvereniging hebben ervoor gezorgd dat wij het als vereniging hebben kunnen realiseren door financiële steun te bieden. Gezamenlijk is deze klus geklaard en vol trots mogen wij dan nu gebruik maken van alle mooie ruimtes.

Is de vereniging nu klaar voor de toekomst? Nee, want de volgende plannen gaan weer gemaakt worden, de kantine moet weer worden aangepakt. Ondertussen worden de voorzieningen rondom het hoofdveld gemoderniseerd. De supportersvereniging heeft ondertussen al een mooie ledscorebord geschonken en er staat een stellage achter het doel waar volgende week weer de rijen reclameborden in worden opgehangen. Nooit stilstaan als vereniging, altijd doorgaan!

Tijdens de opening werden 2 kartrekkers van het 1e uur in het zonnetje gezet. Johan Struik en Wim Reurink, beiden al lid van verdienste voor al het werk wat zij voor de verbouwing al gerealiseerd hadden, zijn nu benoemd tot ereleden. Deze kartrekkers hebben samen met alle vrijwilligers ervoor gezorgd dat dit huzarenstukje gerealiseerd is. Deze vrijwilligers zijn een voorbeeld voor de volgende generatie vrijwilligers. Dit haalde wethouder Jeensma ook aan in zijn speech namens de gemeente Elburg.

Voor de openingshandeling had de kantinecommissie een heerlijk ontbijt gemaakt voor de bouwvrijwilligers. Dit is fantastisch mooi voorbeeld van saamhorigheid bij de vrijwilligers. Op 23 maart aanstaande worden alle vrijwilligers weer bedankt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond.

Via deze plaats willen wij alle vrijwilligers bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en geniet met elkaar van de nieuwe ruimtes en wees er zuinig op met elkaar!

Foto’s gemaakt door Kees Bruijnes