Voor de bezoekers uit Windesheim was het niet zichtbaar dat er afgelopen donderdag nog ruim 15.000 mensen op de jaarlijkse vlooienmarkt aanwezig waren op sportpark Schenk. Een opgeruimd sportpark, een goed bespeelbaar hoofdveld, prachtig voetbalweer en supporters die aan het warmlopen waren voor de nacompetitie gaven vooraf de juiste ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

S.V. ‘t Harde had één wijziging in de opstelling t.o.v. de laatste weken. Sam van Norel was niet aanwezig en werd vervangen door Wesley van der Roest. Mooi om te zien is dat er nu al een aantal weken achter elkaar, drie nog onder de 19 gerechtigde spelers, deel uitmaken van de basisopstelling.

De goed leidende scheidsrechter Kaouass uit Utrecht floot precies om half drie af. De eerste helft ging gelijk op. Zowel VSW als S.V. ‘ t Harde kregen de nodige kansen. De jonge hard werkende spits Luuk Struik miste vaak net de scherpte en rust voor het doel. Na een half uur spelen scoorde William van Oene 0-1 uit een prima opgezette aanval voor VSW. S.V. ‘t Harde liet zich niet van de wijs brengen en bleef doorgaan met het opzetten van nieuwe aanvallen. Alleen werd er voor rust niet meer gescoord.

De tweede helft liep voor de gastheren voorspoedig. Vanaf de aftrap werd VSW op hun eigen speelveld vastgezet. Uiteindelijk brak Michael Jeensma de ban door een droge, maar zeer mooi geplaatst schot achter keeper van VSW te plaatsen. Dit doelpunt werkte bevrijdend voor de “Groen-witten”. Achtereenvolgens maakten Henk Elskamp, Quinten Turubassa en Luuk Struik het kwartet aan doelpunten vol.

Met mooi en goed voetbal maakt S.V. ‘t Harde zich op voor de nacompetitie. Als er efficiënter met de kansen omgesprongen wordt, dan kunnen er nog leuke dingen gebeuren de komende weken. Aankomende zaterdag spelen de mannen de laatste competitiewedstrijd tegen de meer dan terechte kampioen Dieze West uit Zwolle. Dan volgt op 11 juni de eerste nacompetitie wedstrijd uit tegen BAS uit Biddinghuizen.