Zaterdag speelt S.V. ’t Harde tegen de koploper van de 3e klasse C; V.V. Zeewolde. Hiermee sluit S.V. ’t Harde de reeks tegen de top 3 af. Dit na de laatste 3 wedstrijden tegen ZAC en Zwart-Wit ’63. De wedstrijd tegen de polderbewoners zal om 14.30 uur starten op het hoofdveld en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Burg.

S.V. ’t Harde staat op de 7e positie en heeft de laatste weken behoorlijk wat punten weten te verzamelen. Helaas ging het afgelopen zaterdag mis in Harderwijk. De eerste nederlaag van 2024 werd geleden tegen Zwart Wit ’63. Geen schande tegen een ploeg uit de top 3. Alleen werd dit niet zo beleefd. Zeker omdat het niveau op het veld gelijkwaardig was. “Soms zit het mee, soms zit tegen”, zo simpel is het. De verschillen in de 3e klasse C zijn klein en een ieder kan van iedereen winnen. Daarom blijft het zaak om punten te pakken. Want met 2 rechtstreekse degradatieplekken en daarboven nog eens 3 plekken voor nacompetitie tegen degradatie is elk punt welkom. De 9e plek of hoger is de doelstelling van S.V. ’t Harde. Hoe sneller er afstand van deze plek genomen kan worden, hoe beter.

De tegenstander van zaterdag is de koploper van de 3e klasse C. De ambities van de ploeg uit de polder zijn duidelijk. Er moet gepromoveerd worden. Met een enorme jeugdafdeling en een grote seniorenschare wil Zeewolde de stappen omhoog gaan zetten in het amateurvoetbal. Waar in het verleden veel spelers van Zeewolde uitvlogen naar andere verenigingen, zien wij nu het omgekeerde gebeuren. Er worden spelers gehuurd van oa DVS en VVOG. Tevens zijn de eerste spelers voor het volgende seizoen al vastgelegd. Spelers nu nog spelend bij andere verenigingen, die de stap naar Zeewolde gaan zetten.

Gelukkig blijft S.V. ’t Harde nog weg van dit soort taferelen en probeert de Veluwse ploeg nog te spelen zoals het amateurvoetbal vanuit de oorsprong bedoeld is. Geen betaalde voetballers, of gehuurde spelers van buitenaf in de selectie, maar gewoon spelers uit het dorp zelf en opgegroeid in de vereniging. Daarom maakt het de aankomende clash ook weer een wedstrijd om naar uit te zien. De uitwedstrijd in Zeewolde werd onder erbarmelijke weersomstandigheden gespeeld en in de 98ste minuut wisten de polderbewoners de gelijkmaker te maken. Mooi om te zien dat de titelfavoriet juichend van het veld liep en de promovendus behoorlijk aangeslagen was van de late tegengoal.

Inmiddels is Zeewolde nog steeds koploper en S.V. ’t Harde nadert de middenmoot. Wil S.V. ’t Harde aansluiting behouden en naar boven blijven kijken, dan zal er gewonnen moeten worden. Dit zal geen makkelijke klus worden. Zeewolde zal er alles aan doen om de 3 punten mee te nemen om zo op koers te blijven voor de titel.

Vanaf deze plek willen wij een ieder een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven. Ook geen knalvuurwerk en rookbommen meenemen en afsteken op het sportpark. Dit om zo onnodige boetes te voorkomen.

Historie S.V. ’t Harde – Zeewolde

Competitie: 4x gewonnen, 3x gelijkspel, 1x verloren

2018 – 2019       0 – 0

2015 – 2016       0 – 1

2013 – 2014       2 – 1

2011 – 2012       2 – 0

2009 – 2010       2 – 1

2005 – 2006       5 – 1

2004 – 2005       2 – 2

2003 – 2004       0 – 0

Oefenwedstrijden: 1x gewonnen 2008 – 2009       2 – 1

Om live te luisteren naar het radioverslag van de wedstrijd, door S.V. ‘t Harde verslaggever Ton Vermeulen, op Radio Nunspeet klik daarvoor op het onderstaande logo.