Afgelopen donderdag kreeg S.V. ’t Harde bericht van Oranje Blauw uit Nijmegen dat zij niet konden komen om te oefenen. Een dag eerder had V.V. Elspeet een zelfde telefoontje uit Zwolle ontvangen. Zwolsche Boys meldde zich ook op het laatste moment af. Geluk bij ongeluk voor beide teams is dat er alsnog geoefend kon worden tegen elkaar.

Op sportpark Schenk, werd er onder prima weersomstandigheden, om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Willem Berghorst. S.V. ’t Harde zocht gelijk de aanval en wist een paar kleine kansen te creëren. Toch was het V.V. Elspeet dat na ruim 10 minuten spelen op 0-1 kwam. Een onoplettendheid in de verdediging zorgde ervoor dat Elspeet wist te scoren. Deze 0-1 was tevens de ruststand.

Ook na rust was het S.V. ’t Harde wat de aanval zocht. Er kwamen diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Een half uur voor het einde van de wedstrijd was het de kleinste aanvaller, Henk Elskamp, die met een kopbal de 1-1 op het scorebord wist te zetten.

Er werden nog diverse spelers gewisseld, maar gescoord werd er niet aan Hardeneze zijde. Vlak voor tijd wist Elspeet nog goed voor keeper Van der Streek te komen. Maar de keeper wist met een prima redding een nederlaag te voorkomen. Na 90 minuten voetbal bleef het uiteindelijk 1-1.

Volgende week oefent S.V. ’t Harde wederom thuis, dit keer wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen V.V. Hulshorst.