S.V. ’t Harde sluit 2023 onbevredigend af met een nederlaag thuis tegen V.V. Hattem. 2023 gaat de geschiedenisboeken in als een mooi en succesvol jaar voor S.V. ’t Harde. Er werd een prachtig kampioenschap behaald en de promotie naar de 3e klasse was een feit. Doelstelling voor seizoen 2023-2024 is handhaving in de 3e klasse C. Met het vertrek en stoppen van 3 spelers wist een ieder dat dit een zware klus gaat worden.

Dat deze klus zwaar is blijkt kil uit de cijfers, er werd 1 wedstrijd gewonnen en tot op heden 5 keer gelijkgespeeld. Met 8 punten staat S.V. ’t Harde nu op de 13e plek. Een plek wat aan het einde van het seizoen degradatie naar de 4e klasse betekend. Tot zover de simpele feiten, gelukkig zijn er ook nog andere feiten. Vanaf 20 januari zit de korte winterstop er weer op en staan er nog 15 wedstrijden op het programma om handhaving te realiseren. Dat dit kan blijkt wel uit de gespeelde wedstrijden. Er zijn prima wedstrijden op de mat gelegd, alleen ontbrak het vaak net aan efficiëntie om een wedstrijd in je voordeel te beslechten. Een mooie doelstelling om dit de komende 15 wedstrijden wel te realiseren, want aan inzet en mentaliteit lag het tot op heden zeker niet.

Terug naar de wedstrijd tegen V.V. Hattem. Op een moeilijk bespeelbaar hoofdveld werd onder regenachtige omstandigheden afgetrapt tegen de oudste voetbalvereniging uit Hattem. Voordat een ieder de kantine uit was stond er al 0-2 op het mooie scorebord. Binnen 5 minuten was deze stand al bereikt door slecht verdedigend werk aan Hardeneze zijde. Wellicht doet dit weer tekort aan het feit dat Hattem deze kansen weer prima wist af te ronden. Sam Broekhuis & Wesley van Winsum schoten de bal in het net namens de bezoekende vereniging.

De wedstrijd leek al gespeeld, de aanvallen van S.V. ’t Harde gingen moeizaam en tot een echt uitgespeelde aanval kwamen de groen-witten niet. Gelukkig zijn er dan altijd weer de standaardsituaties. Christiaan Palm nam een vrije trap vanaf 20 meter afstand en wist deze te verzilveren. S.V. ’t Harde leefde weer en kon op zoek naar de gelijkmaker. Maar voordat S.V. ’t Harde kon aandringen lag de 1-3 achter keeper Marc van der Streek. Hier ging een enorme blunder in de achterhoede aan vooraf, Felix Noordberger wist wel raad met deze buitenkans en scoorde zijn 1e doelpunt van de middag. Zijn 2e doelpunt volgde niet veel later. Na een handsbal in het 16 meter gebied kon de goed leidende scheidsrechter Geubels niet anders dan een strafschop geven. Felix Noordberger schoot deze bal er feilloos in.

Een 1-4 achterstand, grauwe weersomstandigheden, moeilijk bespeelbaar veel, niet de ingrediënten om voor een ommekeer te gaan. Toch bleef de thuisploeg ervoor gaan. Wederom werd er 2 keer vanuit een standaard situatie toegeslagen. De eerste cornerbal wel goed verwerkt door Stan Timmers, de verdediger van Hattem raakte de bal nog aan en veranderde de bal van richting, zodat er 2-4 op het scorebord kwam. 2 minuten voor rust was het wederom Stan Timmers die vanuit een corner de bal op het doel van Hattem verwerkte en de aansluitingstreffer realiseerde. 3-4 ruststand, na een knotsgekke 1e helft.

De 2e helft was een stuk minder om te aanschouwen. Er werd niet meer gescoord en veel echte kansen waren er niet te noteren. Daarmee werd de ruststand ook de eindstand.
Wederom een verlies voor S.V. ’t Harde, maar de strijdlust is volop aanwezig. Als deze strijdlust blijft en er efficiënter gespeeld wordt, dan moet de doelstelling voor seizoen 2023-2024 gehaald kunnen worden; lijfsbehoud in de 3e klasse C.

Nu eerst een korte winterstop in met daarin 2 oefenwedstrijden tegen KCVO uit Vaassen (9 januari, 19.30 uur) en S.V. Marknesse (13 januari, 14.30 uur), beide wedstrijden zijn uitwedstrijden. Op 20 januari staat de eerste competitiewedstrijd alweer op het programma. Dan wordt er thuis tegen VIOS uit Vaassen gespeeld, de eerste wedstrijd in de missie voor handhaving!

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Jolink.