Zaterdag 9 december speelt S.V. ’t Harde thuis tegen V.V. Hattem. Een tegenstander waar in het verleden niet vaak tegen gespeeld is. V.V. Hattem is van oudsher een zondagvereniging en heeft in 2013 de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt. Een overstap waar men denken wij ze geen spijt van hebben, zeker gezien het feit dat er nu ook in competitieverband tegen buurman Hatto Heim heeft mogen spelen. Wedstrijden waarbij meer dan 1000 toeschouwers langs de lijnen stonden. Dit jaar geen derby, want Hatto Heim speelt inmiddels 2e klasse en deze wedstrijd S.V. ’t Harde – V.V. Hattem staat op programma in de 3e klasse C. Scheidsrechter Geubels zal de wedstrijd om 14.00 uur laten aftrappen op het hoofdveld van Sportpark Schenk. Er is gekozen om op 14.00 uur te starten ivm de vroeg invallende duisternis.

S.V. ’t Harde staat inmiddels op de 12e positie, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van de nacompetitie. Deze plek komt niet overeen met de doelstelling zoals aan het begin van het seizoen gesteld, namelijk rechtstreeks handhaven. Teveel gelijke spelen en te weinig overwinningen zorgen ervoor dat wij op deze plek staan. De efficiency om overwinningen over de streep te trekken is nog een ding bij S.V. ’t Harde. Toch moeten de koppies niet omlaag, want er zijn nog 16 wedstrijden te gaan, dus 48 punten te pakken. Alle kans nog om voor de doelstelling te gaan en niet minder belangrijk, om deze ook te bereiken.

V.V. Hattem speelt een wat wisselvallig seizoen. De voorbereiding verliep al wisselvallig, alle oefenwedstrijden werd er verloren, daarentegen werd de bekercompetitie met 3 gewonnen wedstrijden in de poulefase afgerond. Een mooie flow om de competitie mee te starten. Deze start was ook goed, door gelijk van ZAC te winnen. Toch één van de titelfavorieten. Alleen de week erna werd er weer dik verloren van Zwart Wit ’63. Al met al wisselvallig. Deze wisselvalligheid zorgt ervoor dat V.V. Hattem nu op de 5e plaats staat.

De belangen voor beide ploegen zijn vooraf duidelijk. V.V. Hattem wil winnen om zo aansluiting te houden bij de bovenste plekken. Aan S.V. ’t Harde om dit te voorkomen en zien dat de 2e winstpartij bijgeschreven kan worden deze competitie. Om zo van de onderste plekken weg te komen en met een fijn gevoel de korte winterstop in te gaan.

Vanaf deze plek willen wij een ieder een fijne en sportieve wedstrijd toewensen. Wij willen het publiek vragen om zich aan de geldende regels van de KNVB te houden en geen alcoholische dranken langs de velden mee te nemen tijdens de wedstrijd en achter de afrastering te blijven. Ook geen knalvuurwerk en rookbommen meenemen en afsteken op het sportpark. Dit om zo onnodige boetes te voorkomen.

Historie S.V. ’t Harde – V.V. Hattem

Competitie, 1x gewonnen: