S.V. ’t Harde heeft de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys met 2-1 verloren. Beide Zwolse doelpunten vielen voor rust. De wedstrijd begon wat rommelig, S.V. ’t Harde zocht de aanval en was onnauwkeurig in de eindpass. Tevens waren de tegenstoten van Zwolsche Boys gevaarlijk, omdat het organisatorisch niet goed stond achterin bij S.V. ’t Harde.

Beide tegendoelpunten werden in de eerste 45 minuten gescoord door Lennart Prins. Het was dan ook niet verwonderlijk, gezien het spelbeeld, dat bij deze 2 tegendoelpunten een persoonlijke fout aan vooraf ging. Persoonlijke fouten welke dus gelijk werden afgestraft.

De koppies gingen omlaag en Zwolsche Boys kreeg nog wat meer mogelijkheden, maar gelukkig voor S.V. ’t Harde bleef het 2-0 bij rust.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. S.V. ’t Harde drong wat meer aan, maar in de tegenstoot bleven de Zwollenaren gevaarlijk. Toch kwamen er steeds meer kansen voor S.V. ’t Harde, een kwartier voor het einde wist Dennis van Hulsteijn nog wel de aansluitingstreffer te maken. Daarna kwamen er nog prima mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Luuk Struik en Lars van ’t Hul hadden hier prima mogelijkheden voor. Helaas werden deze kansen niet benut door de Hardenezen en werd er wederom geen winst behaald. Sterker nog, ook geen punt.

Met dit verlies bewijst S.V. ’t Harde zichzelf geen dienst. Als er geen winstpartijen behaald worden tegen gelijkwaardige tegenstanders, dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Realiteit is dat S.V. ’t Harde nu op de 12e plaats staat. Een plek dat aan het einde van het seizoen recht geeft op nacompetitie voetbal om degradatie. De knop zal om moeten, want bij een winstpartij ziet de wereld er altijd veel mooier uit, gelukkig zijn er nog 16 wedstrijden te gaan.

Aankomende week speelt S.V. ’t Harde thuis tegen V.V. Hattem, de wedstrijd zal om 14.00 uur starten.