Vrijdagmorgen 4 augustus bereikte ons het droevige bericht dat Marcel Verwoerd op 55-jarige leeftijd is overleden.

Marcel was sinds zijn jongste jeugd lid van S.V. ’t Harde, hij speelde in diverse jeugdteams en doorliep de gehele jeugdopleiding tot en met de A1. Sporten werd van jongs af aan bij de familie Verwoerd gepromoot. Vader Gerrit was bekend als badmeester en in zijn vrije tijd was Gerrit speler van het 1e elftal en heeft als hoofdtrainer veel successen met S.V. ’t Harde behaald. Het was daarom niet verwonderlijk dat Marcel een sportopleiding bij het CIOS in Heerenveen ging volgen. Hierdoor kwam het voetballen bij S.V. ’t Harde op een laag pitje te staan.

Regelmatig kwam Marcel nog bij het eerste elftal kijken eind jaren ’90, totdat er een aantal oude voetbalmaten Marcel weer overhaalden om te gaan voetballen. Vanaf 2001 heeft Marcel nog jaren bij de overige senioren gevoetbald.

Marcel was niet alleen een echte voetballer, maar ook een gezelligheidsmens. Hij was ondertussen werkzaam in de horeca en het was daarom ook niet zo gek dat hij met regelmaat achter de bar stond. Samen met zijn broer Erwin en andere vrienden hielp Marcel altijd mee met grote evenementen op het sportpark. Na afloop was het dan altijd gezellig napraten over de mooie anekdotes die tijdens zo’n evenement plaatsvonden.

Op Marcel deed de vereniging nooit tevergeefs een beroep, hij was trots op zijn familie, vrienden en S.V. ’t Harde. Trots was Marcel ook op het feit dat hij als jongste lid van S.V. ’t Harde de opening van de nieuw aangebouwde kleedkamers mocht doen medio jaren ’70. Hoe mooi was het dan ook dat hij ruim 40 jaar later weer net als toen op identieke manier de nieuwe ruimtes van de verbouwing in 2019 mocht openen.

Als vereniging gaan wij Marcel enorm missen, zijn gezelligheid, zijn hulp en betrokkenheid. Wij zullen vele malen mooie herinneringen van Marcel ophalen. Op veel te jonge leeftijd is Marcel komen te overlijden. Dit bericht kwam vrijdag erg hard aan binnen de vereniging. Wij willen Marcel bedanken voor alles wat hij voor de vereniging betekend heeft.

Onze gedachten gaan uit naar moeder Jos, Erwin, Lonneke, Pim & Niels. Wij willen niet alleen jullie, maar ook de overige familieleden, naasten en vrienden sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Donderdag 10 augustus is er tussen 19.00 – 20.00 uur gelegenheid om te condoleren in de aula aan de Bovenweg 41 op ’t Harde.

Hoofdbestuur S.V. ‘t Harde