De wedstrijd in en tegen Zalk is het weerzien van oud trainer Egbert Kragt en oud verzorger Jimmy Roessler. De wedstrijd zelf is alleen nog belangrijk voor de statistieken. Bij een goed resultaat van S.V. ‘t Harde kan eindstand nog wel van invloed zijn voor het aantal te spelen wedstrijden in de nacompetitie.

S.V. ‘t Harde begon met dezelfde basiselftal als vorige week zaterdag tegen VHK. Dit was logisch gezien het spelniveau van vorige week.

Tegen S.V. Zalk begonnen de “Groen-witten” niet goed. Binnen 4 minuten is het 1-0 door een doelpunt van Aart Schreuder, dit na geblunder in de defensie.

S.V. ‘t Harde weet zich te herpakken en brengt prachtig voetbal op de mat. De 1-0 achterstand werd nog voor rust omgebogen naar 1-2. Door een eigen doelpunt van Zalk en een goal van Stefan Marsman ging S.V. ‘t Harde met een goed gevoel de kleedkamer in.

Na rust gingen de mannen van René van ‘t Goor verder met het creëren van kansen en spelen van mooi voetbal. Maar met mooi en goed voetbal alleen red je het niet. De 100% kansen moeten benut worden. Helaas gebeurde dit niet en weet Zalk uit een counter 2-2 te scoren via Jeroen van den Bosch.

De laatste paar minuten werd S.V. ‘t Harde niet echt gevaarlijk meer en werd er teleurstellend gelijk gespeeld.

Teleurstelling zit hem vooral in het resultaat, niet in het vertoonde spel. Dat laatste aspect geeft vertrouwen richting nacompetitie, alleen moet er zorgvuldiger met de kansen omgesprongen worden.