Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de scheidsrechter Stuijfbergen een duidelijke boodschap mee: “Als twee teams willen voetballen, elkaars fouten accepteren, dan heeft iedereen een mooie wedstrijd.” Het mooie was dat deze boodschap geheel is uitgekomen met bijkomend voordeel dat S.V. ‘t Harde als winnaar van het veld stapte.

De wedstrijd golfde vanaf het begin op en neer. Beide ploegen wilden voetballen en deden dit ook naar behoren. Een goede kans op 0-1 werd prima gepareerd door de goed keepende Sander van der Groef. Ook de thuisploeg kreeg de nodige kansen en uiteindelijk weet Luuk Struik, na een half uur spelen, de ban te doorbreken Door goed door te lopen richting de keeper, maakte Luuk 1-0 met een gedurfde kopbal.

Het spelbeeld veranderde niet, goed voetbal aan beide kanten zorgt voor amusement voor het publiek. Vlak voor rust weet Henk Elskamp 2-0 te maken.

In de tweede helft ging S.V. ‘t Harde voortvarend van start, een goede aanval werd uiteindelijk net niet bekroond door Luuk Struik. Toch was het dezelfde Luuk die 3-0 maakt. De wedstrijd leek gelopen, maar VHK gaf niet op. Een mooie aanval werd door Christof Knobbe afgerond en tekende de 3-1 op het scorebord.

Nog voor VHK serieus op jacht kon naar de aansluitingstreffer schoot uitblinker Dennis van Hulsteijn wederom op de lat en kon Stefan Marsman de terugspringende bal in het doel verwerken. Zo kwam de eindstand van 4-1 op het scorebord.

Een mooie overwinning van S.V. ‘t Harde, dat met nog drie wedstrijden te gaan, zich kan opmaken voor de nacompetitie. Als deze lijn wordt doorgetrokken, dan kunnen er nog leuke dingen gebeuren.