Woensdag 4 mei was de 17e editie van Albert Heijn S.V. ‘t Harde G-Voetbaldag.

Een feest waar de deelnemers een jaar lang en nu zelfs meerdere jaren vanwege corona, naar uitkeken. Een feest gerealiseerd door sponsoren en vele vrijwilligers van S.V. ‘t Harde.

Een bijzonder dag, 4 mei gedenken wij ’s avonds de gevallenen in de oorlog die als militair of in het verzet zijn omgekomen. De afgelopen twee jaar zijn ons ook mensen om ons heen door Covid-19 ontvallen. Ook daarvoor hielden wij aan het begin van het toernooi een minuut stilte.

Albert Heijn ’t Harde is de nieuwe Hoofdsponsor en naamgever aan het toernooi. De Lokale Omroep Elburg verzorgde, middels live uitzending de interactie tussen deelnemers en luisteraars in de gemeente Elburg en omstreken door middel van interviews op het veld en verslag in de mobiele Studio. Het geef iets extra’s aan het toernooi, waar de deelnemers van genieten. 

De teams waren er vroeg bij. Stralende gezichten bij binnenkomst. Genieten van een bakje koffie of thee met een heerlijke cake van Trefpunt Careander. Maar niet alleen de deelnemers straalden, ook de zon straalde voluit. Tijd voor de wedstrijden.

S.V. ’t Harde G3 nam voor het eerst deel aan het toernooi. Het team bestaande uit, 5 vrouwen, werden  aangevuld met spelers uit S.V. ’t Harde G2. Zij namen deel in de recreatieve poule. De competitie poule bestond uit drie teams.

Het gaat er sportief aan toe. Er wordt enthousiast gespeeld en iedereen laat op zijn of haar manier teleurstelling en vreugde zien. Wat de uitslag ook is, na afloop is er de lach en een arm om elkaars schouder.

Het is tijd voor een welverdiende lunch, want er wacht nog een pittige middag met de penaltybokaal en finalewedstrijden. De lunch is geheel verzorgd door Albert Heijn ‘t Harde. Diverse broodjes met beleg, melk, karnemelk en keuze uit frikandel of kroket. Het geheel werd afgesloten met een appel, banaan of mandarijn van Fruithandel Leusink. 

Fruithandel Leusink zorgt niet alleen voor de gezonde snack na afloop van de lunch, maar is voor de 17e keer ook de sponsor van de penalty bokaal.

Voor de vrijwilligers was er een heerlijke “after- party” voor het vele werk, voor – tijdens – en na het toernooi met diverse “tapas” borrelhapjes, dit weer top verzorgd door Albert Heijn ’t Harde.

Na de lunch kan het penalty schieten beginnen op een bekende keeper. Dit keer Peter van Hulsteijn, keeper trainer bij S.V. ‘t Harde. Met zijn humor zet hij de deelnemers op scherp. Met zijn reflexen houdt Peter de ballen uit het doel, maar heeft ook af en toe het nakijken, de spelers hebben al snel door dat de linkerhoek de zwakke plek is van Peter! Peter voelt de sfeer prima aan en de deelnemers genieten van de uitdagingen.

Met een bloemetje, aangeboden door Joyce bloembinderij ’t Harde en een mooie groepsfoto van alle deelnemers én vrijwilligers wordt het penaltyschieten afgesloten.

Het toernooi wordt afgesloten met de finalewedstrijden. Uiteraard lopen er de hele dag 2 EHBO’ers rond, maar gelukkig zijn die maar een paar keer in actie gekomen voor wat kleine pijntjes en mankementjes. Dan…..is er feest!

Franky Stardust is in “the house” en dat weten de deelnemers. Meezingen, dansen, polonaise, solozang, alles mag van deze ras entertainer. De deelnemers en toeschouwers genieten met een ijsje van Supervlaai ‘t Harde, in de hand, anderhalf uur van het Hollandse lied, onder toeziend oog van Demissionair Wethouder Willem Krooneman en Peter van Hulsteijn die tevens de prijsuitreiking op zich nemen, bijgestaan door Bert Blom. Iedereen gaat natuurlijk met een prijs, beschikbaar gesteld door Stichting Wiel, naar huis, want verliezers kennen we niet!

Het was één groot Feest, dat was het. Op naar woensdag 3 mei 2023, weer zo’n fantastisch feest.

Fotograaf Kees Bette heeft de gehele dag vastgelegd op foto. Deze zijn te vinden op Facebook pagina S.V. ’t Harde Foto’s, https://www.facebook.com/Sv-t-Harde-fotos-1621137384822422/?__cft__[0]=AZVU-8pHzZsUivdxktDOKibnYxYj9FRWrJmCUu5LYFKyOhOhjuV3U0f9RmXxOfK8xk12apnsN5w-fomR3ZscF6kQWPTSugXRmiUmF6CXJy1ZoPO_4JG8qJM08eyZfdyLuqaksllYUKSbQzVM55hAvxeL&__tn__=kC%2CP-R