S.V. ‘t Harde heeft één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen hekkensluiter V.V. Kampen. Voor een merendeel van de aanwezigen in Kampen was dit een teleurstelling. Zoals vaker dit seizoen waren er bij uitwedstrijden meer Groen Wit supporters aanwezig dan wat het thuis spelende team op de been bracht.
Afgelopen week werd de 2e periode binnengehaald door S.V. ‘t Harde. Dit is pas een prijs als het verzilverd wordt, maar wel een geruststelling dat er tot het laatst meegedaan kan worden voor promotie naar de 3e klasse.

De voorbereiding op de wedstrijd was chaotisch, net voor de warming-up bleek Hielke van Schoten toch te ziek om mee te doen aan de wedstrijd. Ook Pascal van Hulsteijn was ziek, maar kan het nog één helft volhouden. De wedstrijd begon redelijk voor S.V. ‘t Harde een paar mooie kansen, waarbij in de 19e minuut echt met scherp geschoten werd door Stefan Marsman. Na deze 0-1 ging S.V. ‘t Harde niet meer voluit. Hierdoor kreeg Kampen steeds meer grip op de wedstrijd. Er kwamen wat kleine kansen voor Kampen en net voor rust scoorden de blauwhemden met een prachtig doelpunt 1-1.

Na rust was het niveau van S V. ‘t Harde erbarmelijk. Een paar kansjes, met één grote kans die gemist werd door Henk Elskamp, was uiteindelijk niet genoeg om de 3 punten binnen te halen. Kampen had nog diverse grote kansen om zeep geholpen, waardoor een gelijkspel de verhoudingen het beste weergaven en S.V. ’t Harde nog gewoon goed weg kwam.

S.V. ‘t Harde moet de komende weken uit een ander vaatje gaan tappen. Op deze manier richting nacompetitie gaan is een proces die gedoemd is om te mislukken. Beleving en niveau zal echt omhoog moeten. Een mooie taak voor de spelers en staf om hiermee aan de slag te gaan.

Aankomende zaterdag wacht de wedstrijd tegen CSV’28 om 14.30 uur op sportpark Schenk.