S.V. ’t Harde heeft goede zaken gedaan in de polder. Er stond een lastige uitwedstrijd tegen Reaal Dronten op het programma. Lastig omdat de “groen witten” de thuiswedstrijd tegen de Realisten ternauwernood gelijk wisten te spelen. Reaal viel toen op door het prachtige voetbal dat ze op de mat wisten te leggen.

Prachtig voetbal was het nu zeker niet in Dronten.  Maar voor de Hardenezen telt nu maar één ding: alles winnen om zo aan het einde van de rit in ieder geval mee te doen met de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

De eerste helft was het veelal S.V. ’t Harde dat in de aanval was. In de derde minuut was het al mogelijk dat S.V. ’t Harde op voorsprong kwam. Een terecht gegeven penalty werd zwak ingeschoten door Stefan Marsman, zodat de keeper de bal uit zijn doel weet te houden. Verder waren er wat kansen over en weer, maar veel viel er in de eerste drie kwartier niet te beleven.

De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden, maar na een kwartier werd de ban gebroken door Henk Elskamp met een prima inzet werd de keeper gepasseerd. Een kwartier later veroverde Jelle van ’t Hul op kracht de bal van de linksback van Reaal en weet de bal goed voor te krijgen, zodat Stefan Marsman de 0-2 scoort. Een paar minuten later scoorde dezelfde Stefan gelijk de eindstand 0-3.

S.V. ’t Harde doet hierbij goede zaken in de tweede periode, waar het bovenaan staat. Zelf zijn de mannen van René van ’t Goor uitgespeeld voor deze periode. Maar er staat nog een wedstrijd S.V. Zalk – Dieze West op het programma voor deze periode. Als Zalk deze wedstrijd wint, dan heeft Zalk de periode. Bij de overige opties wint S.V. ’t Harde de tweede periode. Op 19 april aanstaande weten wij meer.

Aankomend weekend is S.V. ’t Harde vrij. Woensdag 13 april staat er een oefenwedstrijd tegen het Nederlands dovenelftal op het programma. De wedstrijd wordt op sportpark Schenk gespeeld en begint om 20.00 uur.