pim-rouwadvertentie

Zaterdag bereikte ons het trieste bericht dat Pim Grootkarzijn overleden is.

Onze bakker Pim Grootkarzijn is van zijn jongste jeugd al betrokken bij S.V. ’t Harde. In zijn jeugd liep Pim al rond op het toenmalige sportpark aan de Sportlaan. Zelf heeft Pim niet gevoetbald in de jeugd van S.V. ’t Harde.

In zijn schooltijd heeft Pim wel gekeept voor het toenmalig schoolteam. Dit deed hij zeer verdienstelijk, maar op zaterdag voetballen zat er simpelweg niet in. Er moest gewerkt worden in de bakkerij.

Na het werken was er wel tijd om naar het sportpark te gaan, dit deed Pim dan ook altijd trouw. In de jaren ’60 werden de wedstrijden van het 1e elftal vaak om 16.15 uur gespeeld. Voor Pim was dit ideaal, want zo kon hij het voetballen goed volgen. Bij uitwedstrijden waar geen kantine aanwezig was ging Pim met zijn bakkerswagen naar het desbetreffende sportpark om voetbal te kijken en ook gelijk om spullen te verkopen.

In de jaren ’80 was het zaalvoetbal enorm populair in onze regio. Hier heeft Pim wel een aantal jaar aan mee kunnen doen. Hij nog menig zaalvoetbalwedstrijden kunnen spelen. Helaas was dit van korte duur, een blessure nekte Pim om zijn favoriete sport lang te kunnen uitoefenen.


Hard werken zit in de genen bij de familie Grootkarzijn, de liefde voor S.V. ’t Harde ook. Menig actie werd samen met bakkerij Grootkarzijn opgezet. De bekendste actie is natuurlijk de oliebollenactie. Tientallen jaren heeft de supportersvereniging dit samen met Pim georganiseerd.

Voor vrijwilligerswerk was ook niet veel tijd. ’s Nachts moest er brood gebakken worden en overdag moest het verkocht worden, dit 6 dagen per week. Maar Pim kwam elke dag op het sportpark om met de vrijwilligers een bak koffie te drinken en voor de vrijwilligers wat lekkers uit de bakkerij mee te nemen. Dit was zijn gewaardeerde rol als vrijwilliger.

De liefde voor S.V. ’t Harde kwam vooral tot uiting bij de wedstrijden van het eerste elftal. Bij alle uit- en thuiswedstrijden was Pim aanwezig. Zijn aanwezigheid viel meestal ook wel op. Zijn betrokkenheid uitte hij veelal ook vocaal. Deze emotie zal menig speler, scheidsrechter en supporter zich kunnen herinneren.

Als sponsor is bakkerij Grootkarzijn één van de langst betrokken bij S.V. ’t Harde. Als bordsponsor, stersponsor, noem het maar op. Bakkerij Grootkarzijn en S.V. ’t Harde zijn met elkaar verweven.

Als S.V. ’t Harde zijn wij Pim veel dank verschuldigd. Als betrokken lid, sponsor, vrijwilliger en vooral supporter is hij volop betrokken geweest bij onze mooie vereniging.

Wij wensen zijn vrouw kinderen, kleinkinderen en overige familie en vrienden namens de leden en besturen van S.V. ’t Harde en supportersvereniging veel sterkte toe voor de komende tijd.